Volledig scherm
Prins Carnaval 1988 van Stöppelkaters, Ruud Hendriks © Stöppelkaters

Stöppelkaters treurt om overlijden van oud-prins

Carnavalsvereniging Stöppelkaters in Raalte treurt om het plotseling overlijden van Oud Prins en Opperstöppelkater Ruud Hendriks. Vrijdagavond werd er een moment stilte in acht genomen. 

Hendriks was in 1988 Prins Carnaval van Stöppelkaters. Hij was initiator van vele evenementen en leverde een grote bijdrage aan de ontwikkeling, groei en bloei de carnavalsvereniging. ,,Voor die staat van dienst werd hij door het bestuur benoemd tot Opperstöppelkater. Een titel die maar weinigen gegeven is’’, aldus voorzitter Roy Schulten. ,,Hij was creatief, vindingrijk en soms wel eens bij het verrassende af. Een teamplayer, die echt verbindend was. Mooie, ludieke, soms (te) zotte plannen ontstonden op de meest gekke momenten en ongebruikelijke plaatsen. Maar de ‘ruwe hersenspinsels’ kregen daarna wel inhoud en vorm. Ruud was onze regelaar en voelde zich als een spin in het web. Al was Ruud de laatste jaren minder nadrukkelijk in Raalte aanwezig en in beeld, toch volgde hij onze vereniging op de voet.’’ 

Bulgarije

Hendriks liet zijn sporen na bij vele verenigingen, zoals de Stöppelkaters, Stöppelhaene, Streetlive en Sint Show Paleis. In Raalte werd Hendriks ook bekend als oprichter en eigenaar van boekingskantoor Star Factory. Na een faillissement in 2013 ging hij nog korte tijd door met 'Cheap Bookings' en 'By Ruud', voordat hij in Bulgarije ging wonen. Daar overleed hij afgelopen week onverwacht op 66-jarige leeftijd.

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2213 stemmen