Volledig scherm
Oud-wielrenner Peter Winnen haalt in Raalte herinneringen op aan zijn indrukwekkende carrière. Zo won hij in 1981 in zijn eerste Tour de France de rit naar Alpe d'Huez. © Koen Verheijden

Steven Rooks en Peter Winnen
zijn te gast in Wielercafé Raalte

Steven Rooks en Peter Winnen zijn de grote publiekstrekkers van het derde Wielercafé Raalte, dat wordt gehouden op zaterdagavond 10 maart 2018. Ook Theo de Rooij en Jos Lammertink zijn dan te gast.

De organisatie is er trots op deze vier renners tegelijk in het Wielercafé te hebben. Ze reden tegelijk in de beroemde ploeg van Peter Post en kunnen zodoende samen herinneringen ophalen aan een van de meest legendarische perioden uit de Nederlandse wielerhistorie.

Sallandse renners

Ook de gasten uit de regio zitten in dezelfde ploeg. De regionale opleidingsploeg VolkerWessels-Merckx komt met drie Sallandse renners (Henk Wildeman en Chiel Schulten uit Raalte, Jelle Bootsveld uit Heino) en hun ploegleider Allard Engels.

Vital Centre op Sportpark Ramele wordt opnieuw omgebouwd in de sfeer van een wielercafé. De deuren gaan om half acht open, het programma begint om acht uur.

De voorverkoop start 20 januari bij Schulten Lederwaren en Roescher Vistraiteur (beide Raalte), Vital Centre (Raalte en Heino) en KokkieBikes (Lemelerveld). Digitaal zijn kaarten à 15 euro te koop via de website van CRT Raalte: crtraalte.nl/wielercafe.

Salland