Omwonenden maken zich zorgen om de kap van vele bomen bij het Boetelerveld, bij Marienheem. Volgens Landschap Overijssel wordt het bos gekapt om er 'natte heide' te creëren.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden maken zich zorgen om de kap van vele bomen bij het Boetelerveld, bij Marienheem. Volgens Landschap Overijssel wordt het bos gekapt om er 'natte heide' te creëren. © Liselotte Kolthof

Storm van kritiek op bomenkap Boetelerveld bij Mariënheem: ‘Geen schapen, maar kettingzagen’

De kap van ongeveer twintig hectare aan bos bij het Boetelerveld in Mariënheem zet kwaad bloed bij omwonenden. Ook verbazen meerdere mensen op sociale media zich over de handelswijze van Landschap Overijssel. Het Natura-2000 gebied wordt aangepakt, omdat naaldbomen voor droogte zorgen, terwijl nattigheid geboden is om de ‘zeldzame’ natte heide te laten groeien. 

 1. Weerstand, vernietigend rapport, doorstart, ijskast: Is zonnepark Heino gedoemd te mislukken?
  PREMIUM
  reconstructie

  Weerstand, vernieti­gend rapport, doorstart, ijskast: Is zonnepark Heino gedoemd te mislukken?

  De plannen voor zonnepark Telgenbos in Heino zijn deze week in de ijskast gezet. Omdat de provincie voldoende ruimte wil om de N35 te verbreden, werkt de gemeente Raalte niet mee aan de ontwikkeling van een zonnepark op deze plek vlak naast de rijksweg. De projectontwikkelaar hoopt dat het er ooit nog van komt, maar tegenstanders kraaien al voorzichtig victorie. Dat de planvorming zo plotseling tot stilstand komt, is nauwelijks verrassend te noemen. Het proces verliep immers nooit soepel. Wat is er in een jaar tijd allemaal gebeurd?
 1. Max (20) uit Wijhe stapt in bedrijf van ongeneeslijk zieke vader: ‘Aan ziekenhuisbed besloten hoe we het gingen doen’
  PREMIUM

  Max (20) uit Wijhe stapt in bedrijf van ongenees­lijk zieke vader: ‘Aan ziekenhuis­bed besloten hoe we het gingen doen’

  De wereld van de familie Blanke uit Wijhe staat eind 2019 volledig op z'n kop. Vader Robby (47) blijkt een ongeneeslijke vorm van kanker te hebben. Robby begon net aan zijn droom: Sallands grootste detacheerder worden van technisch personeel. Aan het ziekenhuisbed besluit zoon Max (20) zonder twijfel te stoppen met zijn zorgopleiding om in het bedrijf van zijn vader te stappen. Een jaar later runnen ze samen Breijn Technische Dienstverlening, storten ze zich ook op elektrische laadpalen, zitten ze net in een nieuw kantoor en is het ziektebeeld van Robby positief.
 1. Bekijk hier het songfestivalnummer van Jeangu Macrooy
  Play

  Bekijk hier het songfesti­val­num­mer van Jeangu Macrooy

 2. Kappers wel open, zonnestudio's niet: 'Waar is de logica?'
  Play

  Kappers wel open, zonnestu­dio's niet: 'Waar is de logica?'

Salland