De aanwonenden van de Schubertstraat hebben in een brief aan de raad hun ongenoegen kenbaar gemaakt over de toekomstplannen voor de straat.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanwonenden van de Schubertstraat hebben in een brief aan de raad hun ongenoegen kenbaar gemaakt over de toekomstplannen voor de straat. © Ruben Meijerink

Straat in Raalte vreest hoge snelheid en zwaar landbouwverkeer, verbazing over keuzes gemeente

Bewoners van de Schubertstraat in Raalte staan op hun achterste benen. Hun straat dient in de toekomst als ontsluitingsweg voor de nieuwbouwwijk Franciscushof-Zuid. Zorgen over het toenemende (landbouw)verkeer in de straat, waar vooral jonge gezinnen wonen, zijn al lange tijd bekend. Maar net op het moment er een oplossing lijkt te zijn voor het veiligheidsprobleem, wil de wethouder de plannen aanpassen. ,,Op z’n zachtst gezegd verbaasd.’’

4 reacties

 • H de Vries

  3 maanden geleden
  Ja precies, landbouw verkeer kan over eigen grond en die van collega boeren. Boeren zijn de enigen in dit land die geen tekort aan grond hebben
 • Hendrik Willemsen

  3 maanden geleden
  @H de Vries. Landbouwverkeer zal toch van A naar B moeten kunnen. Hoe zie je dat voor je? Ze moeten maar door de weilanden en bossen rijden?
 • robert Marsman

  3 maanden geleden
  Hoe moet landbouwverkeer, (loonwerkers en boeren)naar hun land komen wat van huis af ligt, als ze niet over de openbare weg mogen !!🤨
 • H de Vries

  3 maanden geleden
  Als alle inwoners van de wijk om te beginnen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en daar 30 gaan rijden, scheelt dat al 90%. En zwaar landbouwverkeer hoort niet op de openbare weg.
 1. Raalter raad stelt woningplan Franciscushof-Zuid uit vanwege verkeersknelpunten: ‘Niet het gedroomde plan’
  PREMIUM

  Raalter raad stelt woningplan Franciscus­hof-Zuid uit vanwege verkeers­knel­pun­ten: ‘Niet het gedroomde plan’

  Het woningbouwplan Franciscushof-Zuid moet terug naar de tekentafel. Er is zoveel kritiek dat de gemeenteraad volgende week nog geen beslissing wil nemen. Raadsleden staan achter de bezwaarmakers uit de wijk, die willen dat er oplossingen komen voor de verkeersknelpunten. „Alsof er alleen bakstenen geplaatst worden. We het hebben over een nieuwe leefomgeving, voor een grote groep inwoners met kinderen”, zegt inspreekster Anniek van Dijk.
 1. Zoveel weesfietsen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsgebied nu niet mogelijk is
  PREMIUM
  1

  Zoveel weesfiet­sen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsge­bied nu niet mogelijk is

  Vaak oogt de fietsenstalling bij station Raalte rommelig, liggen er fietsen op de grond of op andere plekken, of is het simpelweg vol. Volgens de gemeente Raalte komt dat door een grote hoeveelheid weesfietsen. Dat zijn fietsen die al langere tijd gestald staan en niet worden gebruikt. Het grote aantal weesfietsen maakt onderzoek naar het benodigde aantal plekken in de toekomst onmogelijk, dus worden alle fietsen gelabeld.
 2. Wéér veegt raad woningbouwplan Raalte-Noord van tafel: ‘Deze ‘uitlegplaat’ is al drie keer gedraaid’
  PREMIUM

  Wéér veegt raad woningbouw­plan Raal­te-Noord van tafel: ‘Deze ‘uitleg­plaat’ is al drie keer gedraaid’

  De broodnodige nieuwe 163 woningen op Franciscushof-Zuid in Raalte komen er voorlopig nog niet. Voor de tweede keer in korte tijd stuurt de volledige gemeenteraad het plan terug naar de tekentafel. Gewenste aanpassingen of verduidelijkingen kwamen er nauwelijks, en de buurt blijft kritiek uiten. ,,Er worden antwoorden gegeven die we al wisten, en er is niet gekeken of er kansen zijn voor aanpassingen’’, zegt Jan Schokker (GemeenteBelangen).