Volledig scherm
Het recreatiebedrijf in Wijhe wil onder voorwaarde toeristenbelasting verlagen. © Gerard Vrakking

Summercamp Heino gaat door knieën

Summercamp Heino is bereid het bedrag aan toeristenbelasting dat het bedrijf zijn gasten in rekening brengt, onder voorwaarde te verlagen. De gemeente Olst-Wijhe, waaronder de exploitant van groepsaccommodaties en outdoorpark valt, moet dan de belasting niet verhogen. Pas in 2019 zouden de gasten een lager tarief kunnen betalen.

Dat verwacht financieel manager Hennie Bruggeman van Summercamp Heino. Zijn firma ligt overhoop met de gemeente over de toeristenbelasting, die de toerist eerst bij een recreatiebedrijf betaalt en die de gemeente vervolgens heft bij de onderneming. Het bedrijf in Wijhe rekent 0,65 eurocent per persoon per overnachting door aan de toerist, terwijl de gemeente 0,50 eurocent hanteert.

Consumentenbond

Summercamp Heino is daarmee geen uitzondering. De Consumentenbond onderzocht enkele jaren geleden hoe bedrijven omgaan met de toeristenbelasting. Van de 237 onderzochte hotels en bungalowparken hield ruim veertig procent van de bedrijven een hoger tarief aan dan de gemeente.

  1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
    PREMIUM

    Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

    In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.

Salland