Volledig scherm
Gerard Marsman trapt het jubileumjar van SV Broekland op geheel eigen wijze af. © Gerard Vrakking

SV Broekland jubileumjaar van start met anekdotes voetbalcoach Gerard Marsman

Voetbalcoach Gerard Marsman komt zondag 18 augustus naar Broekland om anekdotes te vertellen over zijn voetbalverleden bij SV Broekland en zijn tijd als onder meer semi-prof, coach en technisch directeur bij diverse clubs. 

De aanleiding voor zijn komst is het 75-jarig jubileum dat de voetbalclub volgend jaar viert. Tijdens het voetbaljaar 2019-2020 besteedt de afdeling voetbal van SV Broekland op meerdere momenten aandacht aan het jubileum. De officiële jubileumdatum is 10 juli 2020 ,maar de jubileumcommissie heeft ervoor gekozen om de jubileumactiviteiten verspreid over het voetbaljaar te laten plaatsvinden.

Landskampioen met Rohda

Gerard Marsman voetbalde tot zijn 21e jaar bij Broekland en maakte het kampioenschap van het eerste elftal in 1970 mee. In 1973 vertrok hij naar Rohda Raalte waarmee hij in 1979 algeheel landskampioen werd. Hij werd ook geselecteerd voor het toenmalige Nederlands amateurelftal. Gerard speelde daarna nog betaald voetbal bij Heerenveen, Go-Ahead Eagles en Vitesse en bouwde drie seizoenen af in het eerste elftal van Broekland, van 1984-1987. 

Ambassadeur

Hij begon zijn trainerscarrière in het seizoen 1983-1984 als trainer van het A-elftal van Broekland en trainde diverse top-amateurverenigingen alvorens hij coach en technisch directeur werd bij Heracles en De Graafschap. Van 2007 tot maart 2019 is hij directeur geweest van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal. Eind maart is Marsman benoemd tot ambassadeur van de vak- en belangenvereniging. Hij is na Leo Beenhakker, Guus Hiddink, Jan Reker en Han Berger is Gerard Marsman de vijfde CBV-ambassadeur.

 1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
  PREMIUM

  Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

  Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.
 2. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
  Video | Stuur je foto's

  Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

  Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland