Volledig scherm
Gerard Marsman trapt het jubileumjar van SV Broekland op geheel eigen wijze af. © Gerard Vrakking

SV Broekland jubileumjaar van start met anekdotes voetbalcoach Gerard Marsman

Voetbalcoach Gerard Marsman komt zondag 18 augustus naar Broekland om anekdotes te vertellen over zijn voetbalverleden bij SV Broekland en zijn tijd als onder meer semi-prof, coach en technisch directeur bij diverse clubs. 

De aanleiding voor zijn komst is het 75-jarig jubileum dat de voetbalclub volgend jaar viert. Tijdens het voetbaljaar 2019-2020 besteedt de afdeling voetbal van SV Broekland op meerdere momenten aandacht aan het jubileum. De officiële jubileumdatum is 10 juli 2020 ,maar de jubileumcommissie heeft ervoor gekozen om de jubileumactiviteiten verspreid over het voetbaljaar te laten plaatsvinden.

Landskampioen met Rohda

Gerard Marsman voetbalde tot zijn 21e jaar bij Broekland en maakte het kampioenschap van het eerste elftal in 1970 mee. In 1973 vertrok hij naar Rohda Raalte waarmee hij in 1979 algeheel landskampioen werd. Hij werd ook geselecteerd voor het toenmalige Nederlands amateurelftal. Gerard speelde daarna nog betaald voetbal bij Heerenveen, Go-Ahead Eagles en Vitesse en bouwde drie seizoenen af in het eerste elftal van Broekland, van 1984-1987. 

Ambassadeur

Hij begon zijn trainerscarrière in het seizoen 1983-1984 als trainer van het A-elftal van Broekland en trainde diverse top-amateurverenigingen alvorens hij coach en technisch directeur werd bij Heracles en De Graafschap. Van 2007 tot maart 2019 is hij directeur geweest van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal. Eind maart is Marsman benoemd tot ambassadeur van de vak- en belangenvereniging. Hij is na Leo Beenhakker, Guus Hiddink, Jan Reker en Han Berger is Gerard Marsman de vijfde CBV-ambassadeur.

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
  PREMIUM

  Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

  Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.

Salland