Leo Ruler tankt bij de Texaco in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Ruler tankt bij de Texaco in Raalte. © Gerard Vrakking

Tanken in Raalte peperduur, waar moet je wel heen?

Wie in Raalte tankt moet een goedgevulde portemonnee meenemen. De drie duurste pompstations van Salland staan namelijk allemaal in het dorp. Omrijden loont, maar waar moet je zijn voor de goedkoopste tankbeurt?

 1. Provinciale Staten positief over aanpak N35, maar: het kan 10 jaar duren en 20 miljoen duurder worden
  PREMIUM

  Provincia­le Staten positief over aanpak N35, maar: het kan 10 jaar duren en 20 miljoen duurder worden

  Ondanks her en der onduidelijkheid bij diverse Provinciale Statenpartijen heerst er positiviteit rond de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Dat blijkt na een debat deze week. Een definitief besluit is nog niet gevallen over de investering van 100 miljoen euro van de provincie, wat in de toekomst maximaal 20 miljoen euro hoger kan uitvallen volgens gedeputeerde Bert Boerman. Ook kan het zeker tien jaar duren voor het volledige project is afgerond.
 2. Een ‘nieuw’ Sallands volkslied? Troubadour uit Laag Zuthem stoft zijn twintig jaar oude ode aan de streek af
  PREMIUM
  video

  Een ‘nieuw’ Sallands volkslied? Troubadour uit Laag Zuthem stoft zijn twintig jaar oude ode aan de streek af

  Rob Krot uit Laag Zuthem is troubadour van beroep. Voor het eerst in zijn twintigjarige muzikantenbestaan heeft hij geen werk. Krot heeft daarom een oud liedje dat hij schreef over Salland afgestoft en er een videoclip bij gemaakt. In de hoop dat hij de Sallanders nu wél in het hart treft. ,,Het is een pareltje, maar het liedje heeft het publiek nooit bereikt.’’
 3. Raalte stelt half miljoen euro beschikbaar voor starters op woningmarkt: ‘Kan net het verschil maken bij aankoop huis’
  PREMIUM

  Raalte stelt half miljoen euro beschik­baar voor starters op woning­markt: ‘Kan net het verschil maken bij aankoop huis’

  Starters moeten meer kans maken op de woningmarkt, vindt de gemeente Raalte. Daarom wil Raalte een half miljoen euro beschikbaar stellen voor startersleningen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden krijgen starters zo een beetje extra budget voor de aankoop van een woning. ,,We willen het een jaar proberen, om te kijken of er animo voor is’’, zegt woonwethouder Wout Wagenmans.
 1. Alfons verliest hoger beroep in veelomvattende Raalter flitspaalzaak: ‘Het stopt hier nu écht’
  PREMIUM

  Alfons verliest hoger beroep in veelomvat­ten­de Raalter flitspaal­zaak: ‘Het stopt hier nu écht’

  Het ‘flitsdossier’ van Alfons Schotman, bedrijfsmanager van wasserij CleanLease uit Raalte, gaat dicht. De afgelopen jaren streed Schotman tegen een volgens hem ‘op hol geslagen flitspaal’ op de N35 tussen Wierden en Nijverdal. Drie van zijn chauffeurs reden ‘opeens’ negen boetes bij elkaar. Eind januari kwam de flitspaalzaak voor bij het Gerechtshof in Leeuwarden. In de uitspraak laat het hof weten ‘niet te twijfelen aan de juistheid van de snelheidsmetingen’.
 2. Broedgebied Sallandse Heuvelrug voor tweede jaar op rij weken eerder afgesloten: ‘Gevolg van het klimaat’
  PREMIUM

  Broedge­bied Sallandse Heuvelrug voor tweede jaar op rij weken eerder afgesloten: ‘Gevolg van het klimaat’

  Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben het broedgebied in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug afgesloten. Normaal gesproken zou het Sallandse natuurgebied op 15 maart dicht gaan voor bezoekers, maar vanwege het vroege begin van het broedseizoen heeft de natuur eerder rust nodig, stellen de organisaties. Het is het tweede jaar op rij dat het gebied eerder op slot gaat.
 1. Medewerker van verpakkingsbedrijf in Apeldoorn ernstig gewond
  Play

  Medewerker van verpak­kings­be­drijf in Apeldoorn ernstig gewond

 2. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over doden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over doden

Salland