Volledig scherm
PREMIUM
De familie Kobessen begeeft zich met gepaste voorzichtigheid over een brede sloot. © Liselotte Kolthof

Tarzan en Jane gaan met hun kids door de modder en drek in Heino

Verslaggever Guido Kobessen deed met zijn gezin mee aan de Kidsrun van de Farmstacle Run in Heino. Zijn relaas. ,,Mag het misschien iets langzamer?''

Met de tred van een jonge hinde rennend door de groene weide, als Tarzan zwaaiend aan een touw over het water en soepel klauterend over de hindernissen heen van de Farmstacle Run in Heino. Ik zag mezelf al gaan, toen we ons maanden geleden inschreven voor de Kidsrun.

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland