Coen Bosch en Jolanda Kieftenbeld van het Team Agro NL, tussen de schapen.
Volledig scherm
Coen Bosch en Jolanda Kieftenbeld van het Team Agro NL, tussen de schapen. © Gerard Vrakking

Team Agro NL wil beeldvorming veranderen

Een biologische varkensboer en een reguliere pluimveehoudster, te midden van schapen: beter kan Team Agro NL niet verbeeld worden. Al hadden er eigenlijk ook een tuinder, akkerbouwer en zelfs visser bij gemogen.

 1. Raalte doet eigen onderzoek naar monumentale bomenlaan Schoonhetenseweg, snoeiwerk kost al een ton
  PREMIUM

  Raalte doet eigen onderzoek naar monumenta­le bomenlaan Schoonhe­ten­se­weg, snoeiwerk kost al een ton

  De gemeente Raalte gaat het effect van haar plannen voor de monumentale eikenlaan van de Schoonhetenseweg nu ook zelf onderzoeken. Dit nadat bomenexpert De Bomenconsulent het miljoenenplan van de gemeente om de weg op te knappen volledig afkraakte. Wethouder Jacques van Loevezijn zegt dat de gemeente er nog steeds naar streeft eind dit jaar met een concreet plan te komen voor de aanpak van weg
 2. Subsidie voor bescherming tegen wolf pas als-ie zich vestigt in Overijssel: ‘Je weet niet waar de wolf nu zit’
  PREMIUM
  5

  Subsidie voor bescher­ming tegen wolf pas als-ie zich vestigt in Overijssel: ‘Je weet niet waar de wolf nu zit’

  Er komt voorlopig geen provinciale subsidie voor schapenhouders om beveiligingsmaatregelen te treffen tegen de wolf. Dat laat Gert Harm ten Bolscher, gedeputeerde van de provincie Overijssel, weten nadat Statenfracties van de VVD en SGP vragen stelden over de wolf. De afgelopen tijd werd het dier veelal gesignaleerd in de buurt van Heino en sloeg de wolf hoogstwaarschijnlijk meerdere keren toe. ,,Zolang het niet om gevestigde wolven gaat, is het niet zinvol’’, zegt hij.

Salland