Zeven gezinsleden samen aan tafel rond een gezelschapsspel en geen mobieltje te zien. De moderne manier van digitaal vasten. (vlnr Ise, Maud, Sara, Ruben, Lonne, Krijn en Cindy).
Volledig scherm
Zeven gezinsleden samen aan tafel rond een gezelschapsspel en geen mobieltje te zien. De moderne manier van digitaal vasten. (vlnr Ise, Maud, Sara, Ruben, Lonne, Krijn en Cindy). © Gerard Vrakking

Televisie uit en samen spelletjes doen: Raalter gezin houdt moderne vastentijd

De moderne mens onthoudt zich na de carnavalstijd niet alleen van snoepen en snaaien. Het Raalter gezin Van der Woude gaat de uitdaging aan om het gebruik van tv, playstation, computer, laptop en telefoon flink te verminderen.

 1. Frustratie bij GemeenteBelangen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen
  PREMIUM

  Frustratie bij GemeenteBe­lan­gen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen

  De grootste partij van Raalte, GemeenteBelangen, zat jarenlang onafgebroken in het college. Met een aanstaande coalitie van BurgerBelangen, CDA en VVD valt GB buiten de boot. Dat wringt bij de fractie. CDA was jarenlang coalitiegenoot en gaat voor het eerst inhoudelijk in op hun voorkeur voor BB. ,,De grootste partij buitensluiten? Draai het om: waarom zouden wij de grootste winnaar uitsluiten?’’, zegt Jeroen Neimeijer (CDA).
 2. Deventer hengelaar zet foto brandend bondskantoor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’
  PREMIUM

  Deventer hengelaar zet foto brandend bondskan­toor in Raalte op sociale media: ‘Was bedoeld als satire’

  Een sportvisser uit Deventer heeft het al jaren aan de stok met Sportvisserij Oost-Nederland. Op Instagram plaatste hij foto’s van een brandend kantoor van de organisatie in Raalte en hij maakte een opsporingsambtenaar uit voor ‘stekelmof’ en NSB’er. ,,Het is satire, hyperbolen die uit hun context zijn gehaald’’, zegt de 25-jarige Bart B. bij de politierechter.

Salland