Volledig scherm
Tess Kamphof met wethouder Wout Wagenmans. © Facebook/Gemeente Raalte

Tess (9) schrijft brief aan burgemeester voor veiligere weg in Heino

HEINO - Met een brief aan de burgemeester hoopt de 9-jarige Tess Kamphof ervoor te zorgen dat de Zwolseweg in Heino wat veiliger wordt. Op 24 oktober verstuurde ze de brief nadat ze die dag bijna werd aangereden. „Vanmiddag ben ik weer geschrokken hoe hard auto’s rijden”, schrijft ze.

Tess moet vaak de Zwolseweg in Heino oversteken. Ze besloot na de hachelijke situatie niet te af te wachten en schreef meteen een brief aan de burgemeester met het verzoek om een bord te plaatsen. Verkeerswethouder Wout Wagenmans heeft dinsdag aan Tess een veiligheidspop ‘Victor Veilig’ overhandigd. Binnenkort komt er ook een snelheidsinformatiedisplay te hangen aan de weg. De gemeente hoopt dat dit ervoor zorgt dat automobilisten voortaan rekening houden met overstekende kinderen doordat ze minder hard rijden en beter opletten.

Tess maakte van de gelegenheid gebruik om te vragen of ze met haar schoolklas op bezoek mag komen op het gemeentehuis. De wethouder heeft beloofd om dat te regelen. Tess kwam op het idee om een brief te schrijven over de verkeerssituatie omdat ze op school ‘gemeente’ als thema hadden.

Salland