Volledig scherm
Ties uit Wesepe werd verrast omdat hij de 10.000ste bezoeker van het openluchtbad in Heeten van deze zomer is. © Iwan Shift

Ties uit Wesepe is de 10.000ste bezoeker van zwembad Heeten deze zomer

Op de laatste dag van de meteorologische zomer heeft zwembad de Oase in Heeten de 10.000ste bezoeker verwelkomd. Ties uit Wesepe was zaterdagmiddag de gelukkige.

Iwan Shift van het zwembad spreekt van een ‘prachtig seizoen in ons vernieuwde bad'. Toch lijkt het bezoek deze zomer iets achter te blijven bij voorgaande twee jaren. Beide zomers had het bad in Heeten medio augustus al 11.000 bezoekers of meer geteld. 

Zondag is de laatste mogelijkheid om een duik in het openluchtbad te nemen, daarna wordt in de wintermaanden de ligweide gefreesd, vlak gemaakt en voorzien van nieuw gras. Dit alles moet er voor zorgen dat volgend seizoen, als het bad 50 jaar bestaat, alles klaar is voor de toekomst. 

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland