Volledig scherm
Joop Diekman hield van gezelligheid, maar trad niet graag op de voorgrond. © Richard Woolderink

Tijd staat voortaan stil voor klokkenmaker Joop van Boertie

Joop Diekman stond in Raalte bekend als juwelier, horloge- en klokkenmaker. Maar voor hemzelf tikt de tijd niet langer meer. Joop van Boertie, die al langere tijd ziek was, overleed op donderdag 16 mei op 81-jarige leeftijd.

De meeste Raaltenaren kennen hem van zijn winkel in de Marktstraat. Boertie geheten, zoals ook de bijnaam van de familie luidt. Hij repareerde niet alleen horloges en klokken, maar graveerde ook onderscheidingen voor de Stöppelkaters. Achter de schermen, want Joop van Boertie was zeker geen man die graag op de voorgrond trad. Geen uitgelaten grappen, maar gortdroge humor. Een man van de gezelligheid.

Brandweer

Diekman heeft de carnavalsvereniging gediend als lid van de Raad van Elf, maar had ook zitting in de technische commissie. Deze bouwde niet alleen prinsenwagens en decors, maar ook feesttenten voor zomerse evenementen, zoals Stöppelhaene en Ribs & Blues. Diekman heeft zich ook als brandweerman verdienstelijk gemaakt voor de samenleving.

Anton van de Vondervoort herinnert zich de klokkenmaker als een fijne werkgever, die een verzoek om een dagje vrij graag inwilligde, ook al was het soms passen en meten.

Uitverkoop

Joop en Ria Diekman trokken de winkeldeur in december 2011 voor het laatst achter zich dicht. Na maanden van uitverkoop, die soms meer leek op voor Sinterklaas spelen. Omdat zoon Koen bedankte voor de rompslomp van een winkel en zich voortaan liever beperkte tot het echte handwerk van klokkenmaker, betekende dat het einde van een familiebedrijf. Nu staat ook voor Joop van Boertie zelf de tijd voorgoed stil.

Gelegenheid tot condoleren en afscheid nemen is er vanavond van 19.00 tot 20.00 uur aan de Blekstraat 5. De crematieplechtigheid wordt in besloten kring gehouden.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland