Tim Bosch (20) uit Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
Tim Bosch (20) uit Raalte. © Ronald Hissink

Tim (20) uit Raalte koopt bij kringloop oude VHS-camera vol met beelden van onbekenden en vindt ze via oproep

Tim Bosch (20) uit Raalte deed een bijzondere ontdekking. De filmmaker in spe kocht een oude VHS-camera bij de kringloopwinkel in Raalte, die vol bleek te zitten met oude beelden van onbekenden. Vanuit zijn werk weet hij wel raad met digitaliseren van beelden, dus dat deed hij. Een oproep op sociale media werd massaal gedeeld: wie zijn deze mensen op de oude tapes? Het werd zo veel gedeeld, dat Bosch binnen 24 uur de eigenaren vond. ,,Zo snel had ik nooit durven dromen.’’

 1. Zeven bedrijven slepen gemeente Raalte en ProFit Gym voor de rechter om komst sportschool
  PREMIUM
  1

  Zeven bedrijven slepen gemeente Raalte en ProFit Gym voor de rechter om komst sport­school

  ProFit Gym en de gemeente Raalte zien het zitten, maar zeven bedrijven aan de Vrieswijk in Raalte-Noord stappen naar de rechter om de door hen gevreesde parkeerchaos te voorkomen. Naast dat de sportschool niet in de bestemming past, zijn de bedrijven bang voor een tekort aan parkeerplekken als de sportschool er eenmaal staat. Een rapport van onderzoeksbureau Goudappel Coffeng bevestigt hun angst.
 2. Bökkers populairder dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’
  PREMIUM
  VIDEO

  Bökkers populair­der dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’

  De deelname van Hendrik Jan Bökkers uit Heino aan het programma Beste Zangers legt hem geen windeieren. Vanaf de eerste aflevering staat zijn telefoon roodgloeiend, wordt hij op diverse landelijke radiostations gedraaid en krijgt hij een storm aan reacties. De Sallandse zanger is euforisch over zijn deelname. „Ik ben stiekem ook blij met het feit dat je hiermee de regio trots maakt.”

Salland