Foto: ANP
Volledig scherm
Foto: ANP © ANP

Trein Zwolle-Enschede in handen van provincie en Regio

ZWOLLE/ENSCHEDE - Provinciale Staten zijn akkoord met de decentralisatie van de treindienst Zwolle-Enschede van het Rijk naar de provincie.

 1. Raalte stelt half miljoen euro beschikbaar voor starters op woningmarkt: ‘Kan net het verschil maken bij aankoop huis’
  PREMIUM

  Raalte stelt half miljoen euro beschik­baar voor starters op woning­markt: ‘Kan net het verschil maken bij aankoop huis’

  Starters moeten meer kans maken op de woningmarkt, vindt de gemeente Raalte. Daarom wil Raalte een half miljoen euro beschikbaar stellen voor startersleningen. Tegen aantrekkelijke voorwaarden krijgen starters zo een beetje extra budget voor de aankoop van een woning. ,,We willen het een jaar proberen, om te kijken of er animo voor is’’, zegt woonwethouder Wout Wagenmans.
 2. Opluchting bij tegenstanders zonnepark in Heino, nu plannen in ijskast staan: ‘Ik hoop dat van uitstel afstel komt’
  PREMIUM

  Opluchting bij tegenstan­ders zonnepark in Heino, nu plannen in ijskast staan: ‘Ik hoop dat van uitstel afstel komt’

  De projectontwikkelaar is teleurgesteld, de buurman is blij. Het plan voor zonnepark Telgenbos in Heino, tussen landgoed De Vlaminckhorst en de N35, is voorlopig van de baan. Omdat de provincie voldoende ruimte wil om de N35 te verbreden, werkt de gemeente Raalte niet mee aan de ontwikkeling van een zonnepark op deze plek. ,,Dit klink meer als een excuus’’, zegt het Heinose raadslid Egbert den Daas.
 1. Baudet reageert in Deventer op gevoelige Ausweis-uitspraak
  Play

  Baudet reageert in Deventer op gevoelige Aus­weis-uit­spraak

 2. NASA deelt eerste 360°-panoramafoto van Mars
  Play

  NASA deelt eerste 360°-panoramafo­to van Mars

Salland