Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Treinen bij Raalte en Hardenberg rijden weer na hinder door blikseminslagen

updateTwee blikseminslagen bij het spoor leverden urenlang hinder op voor treinreizigers in Oost-Nederland. Op zowel de Vechtdallijn als op de lijn Zwolle - Enschede sloeg de bliksem in. 

Op de spoorlijn Zwolle - Emmen sloeg  omstreeks 14.30 uur de bliksem in, ter hoogte van Hardenberg. Tussen Ommen en Hardenberg reden geen treinen. Prorail stuurde medewerkers naar de plek van de inslag. Ook werden stopbussen ingezet tussen Ommen, Mariënberg en Hardenberg. Het treinverkeer zou aanvankelijk pas na 20.30 uur weer worden hervat, maar tegen 18.00 uur gaf Arriva groen licht om de treinen weer te laten rijden.

Ook op de lijn Zwolle - Enschede sloeg rond 14.30 uur de bliksem in, ter hoogte van Raalte. Tussen Heino en Raalte reden geen treinen. Ook daar gingen monteurs aan het werk om het euvel te verhelpen. Tegen 16.35 uur werd de dienstregeling op het traject weer hervat.

In Brabant ontstond vanmiddag ook veel hinder op het spoor na blikseminslagen. Op meerdere treintrajecten werd de dienstregeling stilgelegd.

Zolder

De bliksem sloeg vanmiddag ook in op een zolder van een woning in Zwolle.  Bij een woning in de  Willem Barentszstraat ontstond door de inslag schade aan elektra. De brandweer kwam nog ter plaatse. Na een controle ging de brandweer retour.

Code geel

Het KNMI kondigde gistermiddag al code geel af voor het onstuimige weer. In Midden- en Oost-Nederland moeten inwoners rekening houden met flinke onweersbuien, hagel en windstoten. Volgens het KNMI kan er sprake zijn van hagelbuien en windstoten van 60 tot 70 km/uur.

  1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
    PREMIUM

    Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

    Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.

Salland