Elk jaar konden tientallen mensen met een beperking een rondje meerijden in een truck. Is dat verleden tijd?
Volledig scherm
PREMIUM
Elk jaar konden tientallen mensen met een beperking een rondje meerijden in een truck. Is dat verleden tijd? © Gerard Vrakking / Reinier van Willigen

Truckrun in Salland dupe van verzekeringsregeltjes: ‘Als er nu iets gebeurt, wordt het onbetaalbaar’

met videoDrie mensen is te veel. Dat was al lang bekend, maar na een ongeluk vorig jaar zorgt deze regel voor het verdwijnen van veel blije gezichten. Verzekeringsmaatschappijen scherpen hun polissen aan, waardoor veel Truckrun-organisaties het risico niet meer durven te nemen.

8 reacties

 • Ab Braakman

  2 maanden geleden
  Het is helaas een toevaltreffer dat hier iets is verkeerd gegaan. Onwijs jammer dat verzekeringsmaatschappijen dit aangrijpen om dit soort evenementen niet meer te verzekeren. Hierdoor kan een geweldig evenement voor een bijzondere doelgroep geen doorgang vinden. Hopelijk komt er een oplossing van uitverzekeringsmaatschappijen die een dergelijk evenement toch wel willen verzekeren.
 • Eric Walch

  2 maanden geleden
  @Geert. Niet direct de letselschade advocaat, maar diegene die de schade geleden heeft. Die had ook kunnen zeggen: "Mijn schuld, dus ik moet zelf op de blaren zitten en niet proberen de kosten bij een ander te leggen". Daarnaast kan die 3e persoon zich natuurlijk apart verzekeren. Bergbeklimmers kunnen zich ook verzekeren en dat is voor een verzekeraar een groter risico dan die niet aanwezige gordel.
 • Ronald Dieterman

  2 maanden geleden
  Gewoon door laten gaan en bijrijder verklaring van vrijwaring laten ondertekenen. Als je meegaat weet je dat er iets kan gebeuren. Erg unfair om dan letselschade te claimen.
 • F.A.J. Franke

  2 maanden geleden
  Heel makkelijk op te lossen,extra gordels in de vrachtauto monteren. Kost wel geld maar het probleem is opgelost.
 • hans marsman

  2 maanden geleden
  Door laten gaan met aangepaste snelheid!!