Volledig scherm
Een grote meerderheid in de Tweede Kamer heeft gestemd voor een onderzoek naar volledige verbreding van de N35. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat moet laten uitrekenen hoeveel geld dat precies kost. Volgens de provincie Overijssel gaat het om een bedrag van 407,7 miljoen euro. © Gerard Vrakking

Tweede Kamer steunt onderzoek naar volledige verbreding N35

updateMinister Cora van Nieuwenhuizen moet binnen een half jaar bekendmaken hoeveel volledige verbreding van de N35 kost. Een grote meerderheid in de Tweede Kamer stemde vanmiddag vóór de motie waarin Tweede Kamerlid Maurits von Martels (CDA) haar daartoe oproept.

Van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, had Von Martels verzocht om de motie aan te passen, omdat versnelde aanpassing van de N35 volgens haar niet realistisch is. Het Tweede Kamerlid uit Dalfsen liet zich echter niet vermurwen. Von Martels verlangt nu een brief van de minister hoe zij denkt de motie uit te voeren.

Versnelling

Nu een meerderheid zijn motie daadwerkelijk steunt, wordt de kans een stuk groter dat de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal versneld wordt gepromoveerd tot een autoweg van 2 x 2 rijbanen, met ongelijkvloerse kruisingen, waarop een maximum snelheid geldt van 100 kilometer per uur. De provincie Overijssel heeft laten becijferen dat daar 407,7 miljoen euro mee gemoeid is.

Die Marsroute wordt vooral toegejuicht door inwoners van Mariënheem en Haarle, maar heeft ook de volledige instemming vanuit andere dorpen langs de N35, het bedrijfsleven en gebruikers van de weg. Een unanieme meerderheid in Provinciale Staten verlangt ook volledige verbreding van deze rijksweg.

  1. Baanbrekende uitvindingen uit Raalte en Wapenveld volgende ‘Nationaal Icoon’? Bedrijven genomineerd voor prestigieuze prijs

    Baanbreken­de uitvindin­gen uit Raalte en Wapenveld volgende ‘Nationaal Icoon’? Bedrijven genomi­neerd voor prestigieu­ze prijs

    De ontwikkeling van de kunstnier, de uitvinding van bluetooth of de bouw van de Deltawerken..wie weet wordt Oxycom Fresh Air uit Raalte of Leadax uit Wapenveld straks in een adem genoemd met deze baanbrekende innovaties. Zij zijn namelijk in de running om Nationaal Icoon te worden, een verkiezing waarvan het kabinet verwacht dat de winnaar ervan in te toekomst de wereld kan veranderen.

Salland