Volledig scherm
Naar eigen zeggen heeft Hinnie Haverman al heel veel metaal afgevoerd van het terrein langs het Overijssels Kanaal. Evengoed is hij in hoger beroep gegaan tegen het vonnis van de rechtbank in Zwolle. De zaak dient vermoedelijk 15 november. © FOTO HISSINK

Uitstel hoger beroep is geen uitstel voor ontruiming van terrein oudijzerhandel Raalte

Hoewel het hoger beroep van metaalhandelaar Hinnie Haverman uit Raalte onlangs op zijn verzoek is uitgesteld, houdt de gemeente nog altijd vol dat hij het terrein langs het Overijssels Kanaal voor 27 december ontruimd moet hebben. Zelfs al dient het hoger beroep nu pas op 15 november. 

Deze zomer veroordeelde de rechtbank in Zwolle Haverman, eigenaar van Sallandse Metaalhandel tot het weghalen van alle schroot op het van de gemeente gehuurde terrein aan de Wolthaarsdijk Westzijde. Daar zou op dat moment een slordige vier miljoen kilo metaal liggen. Deze enorme hoeveelheid oud ijzer moet voor het einde van het jaar weg zijn. Met het hoger beroep hoopt Haverman evenwel onder dit vonnis uit te komen. Tevergeefs, meent de gemeente Raalte.

In de rats

Haverman is weinig loslippig. Hij wil bijvoorbeeld nog steeds niet zeggen wie zijn nieuwe advocaat is, maar liet eerder wel aan de Stentor weten ‘verschrikkelijk in de rats te zitten'. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het Gerechtshof in Leeuwarden zich op 15 oktober zou buigen over de zaak, maar dat ging om toen nog onduidelijke redenen niet door. Naar nu blijkt had Havermans advocaat om uitstel gevraagd. 

Voet bij stuk

De gemeente Raalte houdt niettemin voet bij stuk: uiterlijk op 27 december moet het terrein leeg zijn. Ze baseert zich op de uitspraak van de rechtbank in Zwolle en benadrukt dat het hoger beroep dit vonnis niet stopt. Mocht het Hof oordelen dat het vonnis onterecht was, dan staat daar een compensatie tegenover, laat de gemeente Raalte weten. ,,Het staat hoe dan ook vast dat het terrein op 27 december ontruimd moet worden opgeleverd.’

Salland