Arbeidsmigranten moeten binnen een jaar vertrekken van vakantiepark Old Heino in Heino.
Volledig scherm
PREMIUM
Arbeidsmigranten moeten binnen een jaar vertrekken van vakantiepark Old Heino in Heino. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Uitzendbureau snapt vertrek arbeidsmigranten op Old Heino, maar: ‘Er is wel een fatsoenlijke oplossing nodig’

Een vakantiepark als plek voor arbeidsmigranten is niet wenselijk, vindt directeur Frank van Gool van uitzendbureau OTTO Workforce. Nu de arbeidsmigranten voor november 2022 van Old Heino af moeten, maakt hij zich sterk voor een oplossing. Van Gool is met de gemeente Raalte in gesprek over locaties voor zogeheten flexwoningen. ,,Zoiets is al binnen negen maanden te realiseren.’’

 1. Hoe ziet de toekomst van Vakantiepark Old Heino eruit na vertrek arbeidsmigranten? ‘Plek voor jongeren uit Heino’
  PREMIUM

  Hoe ziet de toekomst van Vakantie­park Old Heino eruit na vertrek arbeidsmi­gran­ten? ‘Plek voor jongeren uit Heino’

  Wat gaat er met Vakantiepark Old Heino gebeuren als alle arbeidsmigranten van het park zijn? Een onderzoek moet uitwijzen of het überhaupt nog een vakantiepark kan blijven. Het parkbestuur ziet dat somber in en kijkt al naar alternatieven. Omwonenden zijn op hun beurt nieuwsgierig naar de toekomst. „Een optie voor woningzoekende jongeren uit Heino.”
 2. Raadsleden over puinhoop bij sociaal werkbedrijf Raalte: ‘Er zijn diepgaande conflicten, dat horen wij te weten’
  PREMIUM

  Raadsleden over puinhoop bij sociaal werkbe­drijf Raalte: ‘Er zijn diepgaande conflicten, dat horen wij te weten’

  Voor het eerst spraken gemeenteraadsleden in Raalte over de gespannen situatie tussen sociaal werkbedrijf De Productie en de gemeente. De relatie tussen de twee partijen is al maanden bekoeld, nadat het gemeentebestuur er voor koos om taken bij het werkbedrijf weg te halen en later de directeur per direct ontsloeg. Raadsleden vroegen om duidelijkheid, maar bleven met vele vragen achter.
 3. Ondanks een nog lopend beroep bij Raad van State gaat gemeente door met aanleg van fietstunnel in Olst
  PREMIUM
  1

  Ondanks een nog lopend beroep bij Raad van State gaat gemeente door met aanleg van fietstun­nel in Olst

  Hoewel er nog geen uitspraak van de Raad van State ligt, gaat de gemeente Olst-Wijhe voorlopig door met de bouw van een fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst. Vijf bezwaarmakers stapten naar de Raad van State om de bouw tegen te houden. Omdat het nog maanden kan duren voordat er een uitspraak ligt, besluit Olst-Wijhe door te gaan. ,,Aan zowel het doorbouwen als het tijdelijk stoppen van de werkzaamheden zit een financieel risico’’, zegt wethouder Marcel Blind.

Salland