Volledig scherm
PREMIUM
Bij Plaatselijk Belang Nieuw Heeten hopen ze dat de bouw van de eerste woningen op locatie Marissink medio volgend jaar begint. © Shutterstock

Vaart achter nieuwbouw op locatie Marissink in Nieuw Heeten

Voor gegadigden voor nieuw te bouwen woningen in Nieuw Heeten gloort weer hoop aan de horizon. Er is een plan in de maak om op de locatie Marissink een nieuwe wijk te creëren. In eerste instantie gaat het om ongeveer twaalf woningen in de komende tien jaar.

Plaatselijk Belang Nieuw Heeten is verguld met de aangekondigde nieuwbouw op de locatie Marissink. Andere gebieden waarin een substantieel aantal woningen kan verrijzen, zijn er niet in het dorp. ,,Als er niet voldoende woningen bij komen, verlaten inwoners het dorp”, zegt bestuurslid Bart Krieger van Plaatselijk Belang Nieuw Heeten. Het dorp telt nu iets meer dan 1100 inwoners.

 1. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
  PREMIUM

  Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

  Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.
 2. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
  PREMIUM
  Video

  Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

  De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland