Volledig scherm
PREMIUM
Bij Plaatselijk Belang Nieuw Heeten hopen ze dat de bouw van de eerste woningen op locatie Marissink medio volgend jaar begint. © Shutterstock

Vaart achter nieuwbouw op locatie Marissink in Nieuw Heeten

Voor gegadigden voor nieuw te bouwen woningen in Nieuw Heeten gloort weer hoop aan de horizon. Er is een plan in de maak om op de locatie Marissink een nieuwe wijk te creëren. In eerste instantie gaat het om ongeveer twaalf woningen in de komende tien jaar.

Plaatselijk Belang Nieuw Heeten is verguld met de aangekondigde nieuwbouw op de locatie Marissink. Andere gebieden waarin een substantieel aantal woningen kan verrijzen, zijn er niet in het dorp. ,,Als er niet voldoende woningen bij komen, verlaten inwoners het dorp”, zegt bestuurslid Bart Krieger van Plaatselijk Belang Nieuw Heeten. Het dorp telt nu iets meer dan 1100 inwoners.

 1. Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskonten zijn wij’

  Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskon­ten zijn wij’

  De renovatie en uitbreiding van het oudste tolhuisje van Raalte zit er op. Eigenaren Marieke en Frank Elders hebben 2,5 jaar bloed, zweet en tranen in het opmerkelijke bouwproject zitten. Vol trots openen ze vrijdag 27 september de deuren van het gemeentelijk monument om iedereen de pittoreske woning te tonen tijdens een open huis. Vanaf oktober kunnen gasten het huisje huren per week(-end) of midweek. ,,We gaan zien hoe dat loopt.”
 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland