Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten

videoEen vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet?  Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Met niet al te hoge verwachtingen vraag ik mijn dochter of zij wil meewerken aan een spoedcursus haarvlechten voor vaders. Mogelijk helpt de meegebrachte donut (dank collega Yang Yang Chiu) haar over haar zichtbare aarzeling heen, want uiteindelijk zegt Elín ‘oké’. ,,Zolang je maar niet in mijn haren gaat knippen”, stelt zij als absolute voorwaarde.

  1. HOFtheater in Raalte experimenteert er op los: ‘Schoolmusicals op onze planken met live stream voor familie thuis’
    PREMIUM

    HOFtheater in Raalte experimen­teert er op los: ‘Schoolmu­si­cals op onze planken met live stream voor familie thuis’

    Volle zalen trekt een theater momenteel niet, laat staan kijken naar de mogelijkheden om kleine groepen toe te laten. Want krijg je dan wel de sfeer die je wil hebben in een theater als er maar dertig man of honderd man zitten? Het HOFtheater in Raalte denkt op alle mogelijke manieren na om toch te openen vanaf 1 juni. ,,We hebben een culturele maatschappelijke functie. Wat kan, willen we doen. We gaan experimenteren.”

Salland