Vallen en opstaan op de Raalter ijsbaan

videoHet stormt, het regent en waait, op de Grote Markt in Raalte worden op de schaatsbaan ‘Raalte on Ice’ de schaatsen gewoon ondergebonden. Voor de eerste keer ligt er een ijsbaan.

 1. Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alternatief is niet een zitfeest op anderhalve meter’
  PREMIUM

  Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alterna­tief is niet een zitfeest op anderhalve meter’

  Het Heinoos Weide Festival moest als alternatief dienen voor de Pompdagen in Heino. Een meerdaags tentfeest op een afgesloten terrein, waarbij je alleen binnenkomt met een toegangsbewijs. Dat feest gaat niet door. Door de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid ziet de organisatie achter het festival zich genoodzaakt de stekker uit het alternatieve feest te trekken. ,,Alles optellend is het niet te doen. En dan heb ik het nog niet eens over financiële risico’s’’, zegt voorzitter Gerben Korten.
 2. Pompdagen Heino wordt eenmalig Heinoos Weide Festival: ‘Een soort tentfeest met hopelijk kermis’
  PREMIUM

  Pompdagen Heino wordt eenmalig Heinoos Weide Festival: ‘Een soort tentfeest met hopelijk kermis’

  Geen afgeladen volle dorpskern in Heino dit jaar, maar een meerdaags 'tentfeest’ op de kerkweide aan de rand van het dorp. De jaarlijkse Pompdagen worden voor een keer ingeruild voor het Heinoos Weide Festival. Op een afgesloten terrein kunnen de inwoners van Heino midden augustus meerdere dagen achter elkaar feesten. ,,Er staan nog veel vraagstukken open, maar dat we gaan feesten half augustus staat vast’’, zegt Pompdagen-voorzitter Gerben Korten.
 1. Calamiteit rioolwaterzuivering Raalte roept herinneringen op aan enorme explosie en twee eerdere vervuilingen
  PREMIUM

  Calamiteit rioolwater­zui­ve­ring Raalte roept herinnerin­gen op aan enorme explosie en twee eerdere vervuilin­gen

  De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Raalte heeft momenteel te kampen met een onbekende vervuiling. Dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn bij de installatie aan de Hondemotsweg. Het roept herinneringen op aan tien jaar geleden, toen de installatie werd stilgelegd vanwege insecticidenvervuiling. Een jaar later, in 2012, werd de rwzi getroffen door een enorme gasexplosie. En ook in 2015 werd de installatie bijna compleet stilgelegd door een illegale lozing van een slagerij in Heeten.
 2. ‘De Neuze’ vervoerde eindelijk weer jongeren door Salland, maar nu zijn bijna al zijn taxi’s vernield
  PREMIUM

  ‘De Neuze’ vervoerde eindelijk weer jongeren door Salland, maar nu zijn bijna al zijn taxi’s vernield

  Het dringt nog niet helemaal tot hem door, maar hij wil dat de verantwoordelijken worden aangepakt. Taxichauffeur Teun Stevens, alias ‘De Neuze’, is er kapot van. Hij reed net weer een kleine drie weken door Salland en omstreken om ‘zijn’ jongeren te vervoeren naar de bekende uitgaansgelegenheden, maar nu is een groot deel van zijn taxi’s en bussen vernield, met een schadepost van minimaal 20.000 euro. ,,Ik kan mij niet voorstellen dat ik vijanden heb.’’

Salland