Richard van der Gaag met zijn zoons Ciske en Devi.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard van der Gaag met zijn zoons Ciske en Devi. © Ronald Hissink

Van frustratie tot begrip, dit zijn jullie ervaringen rond het leerlingenvervoer in Raalte

Het dreigement van de gemeente Raalte om het contract met leerlingenvervoerder Willemsen de Koning (WDK) te verscheuren maakt de tongen los. De klachten van ouders zorgen ervoor dat de vervoerder uiterlijk 16 december verbetering moet tonen, anders volgen sancties. Hoe kijken ouders naar de situatie? Een oproep van de Stentor zorgde voor een stroom aan reacties. ,,Mijn zoon werd aan de andere kant van de straat afgezet en de chauffeur reed direct weg.’’

0 reacties

 1. Raalte is problemen leerlingenvervoer helemaal zat, vervoersbedrijf spreekt van overmacht
  PREMIUM

  Raalte is problemen leerlingen­ver­voer helemaal zat, vervoersbe­drijf spreekt van overmacht

  Het vervoer van 115 leerlingen in Raalte gaat alles behalve van een leien dakje. Sinds dit schooljaar doet Willemsen de Koning (WDK) uit Arnhem het leerlingenvervoer in de Sallandse gemeente, maar sinds de eerste schooldag zijn er veel zaken niet op orde. Nadat begin oktober al aan de bel werd getrokken door ouders en gemeente, is de maat nu vol. Is het vervoer uiterlijk 16 december niet beter, dan dreigt Raalte het contract te ontbinden. WDK wijst vooral naar de coronapandemie.
 2. Raadsleden over puinhoop bij sociaal werkbedrijf Raalte: ‘Er zijn diepgaande conflicten, dat horen wij te weten’
  PREMIUM

  Raadsleden over puinhoop bij sociaal werkbe­drijf Raalte: ‘Er zijn diepgaande conflicten, dat horen wij te weten’

  Voor het eerst spraken gemeenteraadsleden in Raalte over de gespannen situatie tussen sociaal werkbedrijf De Productie en de gemeente. De relatie tussen de twee partijen is al maanden bekoeld, nadat het gemeentebestuur er voor koos om taken bij het werkbedrijf weg te halen en later de directeur per direct ontsloeg. Raadsleden vroegen om duidelijkheid, maar bleven met vele vragen achter.

Salland