Volledig scherm
De vernieling van de entree van de school in Heino. © Politie.nl

Vandalen gooien achtergelaten fiets door schoolruit in Heino

Opnieuw is een fiets vernield op het schoolplein van de katholieke Dalton basisschool De Dolfijn in Heino. Dit weekend is met een fiets een ruit van de entree van de school kapot gegooid. ,,Ik heb een mail uitgedaan naar alle ouders met de oproep dat ze er echt voor moeten zorgen dat voor het weekend alle fietsen van kinderen meegenomen worden. Want het is nu al de derde of vierde fiets die dit jaar vernield wordt”, zegt directeur Arno Roelofs in reactie op de schade.

Naast de barst in de ruit en de kapotte kinderfiets waren op het schoolplein ook bierflesjes met vuurwerk opgeblazen, waardoor de splinters naar alle hoeken vlogen. Gevolg was dat dit weekend direct het schoolplein en de schooltuin schoongemaakt moesten worden. Volgens Roelofs was het niet de bedoeling van de daders om binnen te komen. ,,Ik denk dat dit meer uit baldadigheid is gedaan.” Door de snelle opruimactie hebben de kinderen vanmorgen vroeg niet veel gemerkt van de schade op het schoolplein. ,,De deur zagen ze natuurlijk wel. En dat leidde wel tot verbaasde opmerkingen.”

  1. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
    PREMIUM
    Video

    Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

    De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland