Verdachte Peter P uit Heino. Hij zou zijn vrouw hebben omgebracht in Columbia. Het stel maakte een reis om de wereld.
Volledig scherm
PREMIUM
Verdachte Peter P uit Heino. Hij zou zijn vrouw hebben omgebracht in Columbia. Het stel maakte een reis om de wereld. © Nicole Coenen

Veel meer onderzoek nodig in zaak ‘zeilbootmoord’ waarbij Heinose Durdana om het leven kwam

Is Durdana de Bruijn gedood door haar man of toch bij een overval door piraten? Het oordeel van de rechtbank over of Peter P. (64) uit Heino in 2015 zijn vrouw op hun schip de Lazy Duck om het leven bracht laat nog vele maanden op zich wachten. Bij een regiezitting in de Utrechtse rechtbank bleek dat er waarschijnlijk nog diverse sporenonderzoeken en verhoren zullen worden gedaan. De rechtbank overweegt daarbij ook om nog een reconstructie te doen en op het schip -de plaats delict-  zelf te gaan kijken. 

 1. Wie vermoordde Durdana uit Heino: piraten of haar eigen man Peter?
  Play
  PREMIUM

  Wie vermoordde Durdana uit Heino: piraten of haar eigen man Peter?

  Peter en Durdana uit het Sallandse Heino zijn met hun zeiljacht Lazy Duck bezig aan de reis van hun leven. Drie jaar lang ontdekt het echtpaar samen de wereld, totdat hun avontuur voor de kust van Colombia in een nachtmerrie verandert. Durdana wordt vermoord. Een overval door piraten, zegt Peter. Justitie gelooft hem niet. Dinsdag staat hij in Utrecht voor de rechter op verdenking van moord op zijn vrouw.
 1. Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"
  Play

  Kinderen nerveus over Sint op school: 'Ik ben soms wel een beetje stout geweest"

 2. Rick Hammink raakte gewond door een carbidkanon
  Play

  Rick Hammink raakte gewond door een carbidka­non

Salland