Veilig op groepsreis met de bus? Dit Heinose bedrijf denkt dé corona-touringcar te hebben

VIDEOMen neme een splinternieuwe touringcar, een luchtfilter en Uv-licht en je kan volgens ElboBus uit Heino veilig en ‘coronaproof’ de weg op. Zo simpel als het klinkt, zo simpel moet het ook zijn. ElboBus denkt het eerste Nederlandse busbedrijf te zijn dat via het samenbrengen van bestaande technologieën groepsreizen weer veilig te kunnen organiseren als het mag. 

 1. Heetens cateringbedrijf begint slagerij in Wijhe: ‘Je kan op de bank gaan zitten of er gewoon voor gaan’
  PREMIUM

  Heetens cateringbe­drijf begint slagerij in Wijhe: ‘Je kan op de bank gaan zitten of er gewoon voor gaan’

  Cateringbedrijven hebben na een zwaar jaar nog veel onzekerheid voor de boeg. Voor Food2Taste uit Heeten is dat niet anders. Maar de tegenslag heeft ondernemersstel Esther Mazzavillani en Han Grondhuis niet uit het veld geslagen. Integendeel. Ze openen binnenkort een gloednieuwe slagerij aan de Langstraat in Wijhe. ,,De slagerij gaat wel voor continuïteit zorgen’’, zegt Mazzavillani.
 2. Provinciale Staten positief over aanpak N35, maar: het kan 10 jaar duren en 20 miljoen duurder worden
  PREMIUM

  Provincia­le Staten positief over aanpak N35, maar: het kan 10 jaar duren en 20 miljoen duurder worden

  Ondanks her en der onduidelijkheid bij diverse Provinciale Statenpartijen heerst er positiviteit rond de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Dat blijkt na een debat deze week. Een definitief besluit is nog niet gevallen over de investering van 100 miljoen euro van de provincie, wat in de toekomst maximaal 20 miljoen euro hoger kan uitvallen volgens gedeputeerde Bert Boerman. Ook kan het zeker tien jaar duren voor het volledige project is afgerond.
 3. Raalter boa's werken in bijzondere omstandigheden: ‘Steeds nieuwe coronaregels maakt het lastig maar uitdagend’
  PREMIUM

  Raalter boa's werken in bijzondere omstandig­he­den: ‘Steeds nieuwe coronare­gels maakt het lastig maar uitdagend’

  Het ene moment mogen er drie mensen bij elkaar op straat staan, een maand later nog maar twee en dan moet iedereen ineens ’s avonds binnenblijven. Het is soms al een hele uitdaging om als burger de coronaregels na te leven, laat staan dat je ze moet handhaven. Michelle Albersen en Martheo Stoel zijn buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Raalte en zien het vooral als een dimensie in hun werk. ,,Iedereen moet zich steeds aanpassen aan de regels. Dat is lastig, maar ook interessant.’’
 4. Weerstand, vernietigend rapport, doorstart, ijskast: Is zonnepark Heino gedoemd te mislukken?
  PREMIUM
  reconstructie

  Weerstand, vernieti­gend rapport, doorstart, ijskast: Is zonnepark Heino gedoemd te mislukken?

  De plannen voor zonnepark Telgenbos in Heino zijn deze week in de ijskast gezet. Omdat de provincie voldoende ruimte wil om de N35 te verbreden, werkt de gemeente Raalte niet mee aan de ontwikkeling van een zonnepark op deze plek vlak naast de rijksweg. De projectontwikkelaar hoopt dat het er ooit nog van komt, maar tegenstanders kraaien al voorzichtig victorie. Dat de planvorming zo plotseling tot stilstand komt, is nauwelijks verrassend te noemen. Het proces verliep immers nooit soepel. Wat is er in een jaar tijd allemaal gebeurd?
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart

Salland