Twee knuffels zijn opgehangen aan de dranghekken die het uitgebrande huis omsingelen.
Volledig scherm
Twee knuffels zijn opgehangen aan de dranghekken die het uitgebrande huis omsingelen. © Jeroen Achtereekte

Verdachte van woningbrand Raalte nog vast: gemeente organiseert informatieavond voor buurt

De man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de uitslaande woningbrand aan de Reiger in Raalte zit nog vast. De politie wil niets kwijt over zijn identiteit. Ook een dag na de enorme vuurzee zit de buurt vooral nog met veel vragen. 

 1. Hoogeveen wil bij Kwiek meer dan alleen maar ‘ren-je-rothandbal’ zien
  PREMIUM

  Hoogeveen wil bij Kwiek meer dan alleen maar ‘ren-je-rothandbal’ zien

  Na de met overmacht veroverde titel in de eerste divisie keert Kwiek na drie jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau. Quintus-uit is zaterdag de eerste horde die genomen moet worden. Dat doet de Raalter ploeg met nagenoeg dezelfde selectie als vorig jaar, maar wél met enkele nieuwe talenten en een nieuwe trainer. Drentenaar Lars Hoogeveen mag verder waar Tonio van Rhee vorig jaar stopte. ,,De basis is uitstekend, maar het beste ga je nu nog niet zien.”
 2. Voormalig verpauperd MBI-terrein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’
  PREMIUM

  Voormalig verpauperd MBI-ter­rein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’

  Na de bouw van de nieuwe loods van carnavalsvereniging Stöppelkaters krijgt het voormalige MBI-terrein in Raalte verdere invulling. Het braakliggende terrein, dat na de sloop van de MBI-fabriek ontstond, wordt deels gevuld met zonnepanelen. De Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel (HMO) en de gemeente Raalte laten weten dat ze in oktober beginnen met het plaatsen van het zonnepark.

Salland