Volledig scherm
Citymanager Henny Zomer en wethouder Wout Wagenmans openen de heringerichte Molenhof. © Gemeente Raalte

Vernieuwde Molenhof in Raalte opmaat voor meer

De vernieuwde Molenhof in Raalte is woensdag opnieuw in gebruik genomen. Dat gebeurde door wethouder Wout Wagenmans en citymanager en voorzitter van het ROV Henny Zomer. Beiden onthulden een voetgangersbord bij de supermarkten.

Volgens wethouder Wagenmans is de eerste fase voor de aanpak van het centrum van Raalte nu afgerond en is het winkelcentrum er met de vernieuwde Molenhof een stukje aantrekkelijker op geworden. Dat vindt ook ROV-voorzitter Zomer. ,,Nu ik dit zie, kan ik niet wachten op de volgende vernieuwing en verfraaiing in het centrum van Raalte.’’

De belangrijkste functie van de Molenhof is parkeren voor bezoekers van de aangrenzende winkels en het winkelcentrum. Met de bouwplannen van twee supermarkten voldeed het gebied niet meer aan de gebruikseisen en was een aanpassing van het gehele gebied noodzakelijk geworden. Daarvoor ging het gebied vanaf de Varkensmarkt volledig op de schop. Het gebouw van voormalig Indoned werd gesloopt, de riolering vernieuwd en er zijn nieuwe parkeerplaatsen gemaakt. Ook het straatwerk is vernieuwd. Bovendien kwamen er groenstroken.

Meer plannen

Raalte heeft nog meer plannen voor het centrum. ,,De Molenhof is een opmaat voor verdere ontwikkelingen, er komt nog veel meer aan. Zo willen we heel graag aan de slag met de Grote Markt. Ook het gebied rond de Plaskerk staat op ons verlanglijstje.’’

Quote

Er komt nog veel meer aan.

Wethouder Wout Wagenmans

De nieuwe inrichting van de Molenhof kwam tot stand in samenwerking met de ondernemers rond het plein. Wagenmans noemde de herinrichting een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente, die ook bijdraagt aan de economische versterking van Raalte. ,,Als gemeente willen wij graag verbinden en faciliteren om Raalte een regionaal winkelcentrum te laten zijn.”

Citymanager Zomer wees op het onlangs verschenen inspiratieboek voor het Raalter centrum, waarin ook suggesties staan van het winkelend publiek voor het centrum van Raalte. ,,Bezoekers gaven aan dat zij soms sfeer, gezelligheid en uitstraling missen. Met deze vernieuwde aanblik van de Molenhof komen we hier zeker aan tegemoet’’, aldus Zomer.

Salland