De schets van het nieuw te bouwen dorpscafé in Lierderholthuis
Volledig scherm
PREMIUM
De schets van het nieuw te bouwen dorpscafé in Lierderholthuis © Architectenbureau Sacon Zwolle

Verwoestende brand legde café in Lierderholthuis in de as (maar nu ligt er een gloednieuw plan)

Een gloednieuw café met daarboven drie appartementen. Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) presenteert de eerste schetsen van de wederopbouw van het dorpshart aan inwoners en andere belangstellenden. Na de cafébrand afgelopen mei, waarbij bijna heel café d’Olde Wettering  afbrandde, maakt de werkgroep in razend tempo plannen voor de wederopbouw van het dorpshart. 

 1. Het wonder van Lierderholthuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp
  PREMIUM
  video

  Het wonder van Lierderhol­thuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp

  Het drama in Lierderholthuis had veel groter kunnen zijn als de brandweer maandagmiddag geen uitzonderlijke prestatie leverde. Het woonhuis en het dorpshuis, dat aan het afgebrande café d’Olde Wettering vast zitten, zijn gespaard gebleven. Andy en Daphne Coers wonen nu naast het café, maar zijn de oud-eigenaren en woonden jarenlang boven de kroeg die in vlammen opging. Ze vertellen over hun geluk en waarom het zwembad de redding was.
 2. Heinose adel leeft ‘gewoon’ gezinsleven op landgoed ’t Rozendael: ‘Baron zijn houdt eigenlijk niets in’
  PREMIUM

  Heinose adel leeft ‘gewoon’ gezinsle­ven op landgoed ’t Rozendael: ‘Baron zijn houdt eigenlijk niets in’

  Kom je ze tegen in de speeltuin, dan zie je een doorsnee gezin. Maar tref je ze thuis, dan is er toch wel een verschil met het gemiddelde Sallandse huishouden zichtbaar. Dolph van Ittersum (41) woont met zijn vrouw Judith Ann (43) en hun twee kinderen op landgoed ’t Rozendael in Heino. Dat de telg van de adellijke familie Van Ittersum ooit op het familielandgoed zou komen wonen, stond bij zijn geboorte al min of meer vast. ,,Je kan je afvragen of ik ooit een vrije keuze heb gehad.’’

Salland