De schets van het nieuw te bouwen dorpscafé in Lierderholthuis
Volledig scherm
PREMIUM
De schets van het nieuw te bouwen dorpscafé in Lierderholthuis © Architectenbureau Sacon Zwolle

Verwoestende brand legde café in Lierderholthuis in de as (maar nu ligt er een gloednieuw plan)

Een gloednieuw café met daarboven drie appartementen. Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) presenteert de eerste schetsen van de wederopbouw van het dorpshart aan inwoners en andere belangstellenden. Na de cafébrand afgelopen mei, waarbij bijna heel café d’Olde Wettering  afbrandde, maakt de werkgroep in razend tempo plannen voor de wederopbouw van het dorpshart. 

 1. Het wonder van Lierderholthuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp
  PREMIUM
  video

  Het wonder van Lierderhol­thuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp

  Het drama in Lierderholthuis had veel groter kunnen zijn als de brandweer maandagmiddag geen uitzonderlijke prestatie leverde. Het woonhuis en het dorpshuis, dat aan het afgebrande café d’Olde Wettering vast zitten, zijn gespaard gebleven. Andy en Daphne Coers wonen nu naast het café, maar zijn de oud-eigenaren en woonden jarenlang boven de kroeg die in vlammen opging. Ze vertellen over hun geluk en waarom het zwembad de redding was.
 2. Gillende sirenes: politieman Tom (21) racet naar brand in zijn eigen huis in Salland
  PREMIUM
  video

  Gillende sirenes: politieman Tom (21) racet naar brand in zijn eigen huis in Salland

  Zo woon je op jezelf in het rustige Lierderholthuis en zo word je weggepiept voor een brand in je eigen huis. Het overkomt de jonge Tom Hartman (21) uit Lierderholthuis. De politieagent in opleiding is maandagmiddag bezig met zijn dienst op het bureau in Deventer als hij via de portofoon te horen krijgt dat zijn woning en café d’Olde Wettering in brand staan. Hij staat nu letterlijk en figuurlijk met lege handen.