Volledig scherm
PREMIUM
Erik Neimeijer, gitarist van de band Bökkers, is 36 jaar, maar heeft al een turbulent leven achter zich. © FOTO HISSINK

Verzopen in de drugs en drank en nu dé rockster van het Oosten: dit is het turbulente levensverhaal van de gitarist van Bökkers

Gitarist Erik Neimeijer (36) vertrok ooit uit zijn geboortedorp Heino en verzoop in Amsterdam in de seks, drugs, drank, rock-’n-roll en schulden. Zijn jeugdvriendinnetje uit Heino viste hem op. Alsnog komt zijn muziekdroom uit, in de taal van de streek die hij per se wilde verlaten. ,,Als het erop aankomt, kan ik heel radicale besluiten nemen.’’

Paspoort

Erik Neimeijer (36)
Opgegroeid in Heino, gestudeerd in Amsterdam, wonend in Hellendoorn

2001-2005
Gitarist/zanger Soundsurfer

2005-2009
Zanger/gitarist Cool Genius

2011-2013
Zanger Lorrainville

2009-heden
Gitarist/zanger Bökkers

Neimeijer heeft twee dochters met zijn vrouw en is naast zijn muziekleven kunstschilder.

Moeders en vaders die wonen op het platteland: dit is nou dé held van je kinderen. Terwijl geen gitaarband nog tieners aan zich bindt, loopt de Nederlandse dorpsjeugd uit voor Bökkers. Van Markelo tot Pesse, van Steenwijk tot Wjelsryp. Pubers staan vooraan, dansen soms letterlijk op klompen en tillen hele bankstellen door de tent heen.

De opruier op het podium bij zo’n avond? Erik Neimeijer. Zijn gitaar als een jachtgeweer in de avondzon. De gitarist is met Bökkers inmiddels groter dan het oosten. De Sallandse dertigers staan in de Top 2000, speelden Paradiso vol en presenteren vandaag het zevende album.

De weg hiernaartoe was lang voor Neimeijer. Maar hij is klaar voor de volgende ronde rock-’n-roll. ,,Met veel bier! Maar coke en amfetamine? Dat doe ik niet meer...’’ Hij kijkt richting plafond: ,,Of heb je toevallig iets bij je?’’ Zijn bulderende lach rolt via restaurant De Uitkijk de Sallandse Heuvelrug over. ,,Je mag me alles vragen.’’ Wie wil kan van dit levensverhaal een surrealistische arthouse-film maken. Hoe een Amsterdamse psycholoog een boerenrockster werd.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland