Volledig scherm
Eric Milton, tenor en bokser © Gerard Vrakking

Video | Ex-marinier en bokscoach vult HOFtheater met opera

HEINO - Hij was marinier, bewaker, beklimmer van hoge gebouwen als de Domtoren, geeft bokslessen aan Zwolse jongeren en heeft ook een trainingsen coachingbedrijf. En sinds drie jaar zingt Eric Milton de sterren van de hemel. Hij trad al op in diverse zorgcentra, tijdens een diner na het Concours d’Élégance op paleis Het Loo, en nummers van hem zijn gedraaid op SkyRadio. Op zondag 6 november bereikt hij een volgende muzikale mijlpaal als hij het podium van het HOFtheater in Raalte betreedt.

Hij zingt solo’s, duetten met een Italiaanse operazangeres en staat op de planken met een Zwolse danseres. De 53-jarige Eric Milton is getogen in Zwolle. Al ruim tien jaar woont hij met zijn vrouw en twee kinderen in een boerderijtje bij Heino. Daar runt hij ook zijn trainings- en coachingsbedrijf Milton & Selanno, waar mensen terecht kunnen voor loopbaanbegeleiding, persoonlijke coaching maar ook teamontwikkeling. „Ik zing vaak voor deelnemers, vanuit mijn hart. Zingen is voor mij een passie, die wil ik graag delen. En dan merk je vaak dat anderen daar ook van genieten.”

Wortels
Voordat Milton toetrad tot het Korps Mariniers zat hij met vrienden in een bandje. Hij speelde gitaar. „Ik heb Molukse roots en ben wel muzikaal. Ik heb altijd gezegd dat ik na mijn vijftigste het zingen wilde oppakken. Dat past ook bij mijn motto: ‘stel doelen in je leven en zorg dat je ze behaalt’. Nou, dat is gelukt. Van de stoere macho-man naar uitdrukken van warmte en gevoel. Het maakt me blij, ook anderen genieten daar van. Mijn moeder bijvoorbeeld, voor wie ik vaak zing, maar ook bewoners van tehuizen waar ik de afgelopen tijd optrad. Toen ik laatst in een klooster zong, zei een van de bezoekers me dat ik de ‘X-factor’ had, want ik raakte haar. Dat wil ik ook doen tijdens het concert in het HOFtheater.”

Ex-marinier en bokser Eric Milton uit Heino maakt zijn droom waar: hij staat als operazanger op het podium van het HOF theater in Raalte, zondag 7 november 2016.
  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland