Volledig scherm
Priester Gé Nijland oefent de nieuwe tekst van het Onze Vader in de Willibrordkerk op de Boskamp. FOTO GERARD VRAKKING

Video | Nieuw 'Onze vader' klinkt in katholieke kerken

RAALTE - Komende zondag begint de Advent, traditiegetrouw voor katholieken het begin van een nieuw kerkelijk jaar. Dan klinkt ook een nieuw geluid in de roomse kerken: de tekst van het ‘Onze Vader’ is veranderd.

De Nederlandstalige versie van het ‘Pater Noster’ ofwel het ‘Gebed des Heren’, waarvan het origineel dateert uit de eerste eeuw na Christus, wordt in Vlaanderen en in Nederland voortaan eensluidend gebeden. Het Vaticaan was daar een warm voorstander van, vond het maar vreemd dat er twee versies waren. Daarop bogen beide bisschoppenconferenties zich over een nieuwe tekst, die begin dit jaar is gepresenteerd.

Op de eerste zondag van de Advent wordt dit nieuwe Onze Vader ingevoerd, vertelt priester Gé Nijland, parochievicaris voor de Sallandse parochies Heilige Lebuinus en Heilig Kruis.
Hij leest de beide versies voor in onderstaande video.

De Nederlandstalige versie van het ‘Pater Noster’ ofwel het ‘Gebed des Heren’, waarvan het origineel dateert uit de eerste eeuw na Christus, wordt in de katholieke kerk in Vlaanderen en in Nederland voortaan eensluidend gebeden. Priester Gé Nijland van de Sallandse parochie leest de oude en de nieuwe versie voor.

Salland