Volledig scherm
© Roel van Velzen met juf Sharon en groep 8 van de Vogelaar. foto Benny Koerhuis

Video | Roel van Velzen prijst optreden Raalter scholieren

RAALTE - Roel van Velzen is vol lof over het optreden van groep 8 van de Raalter basisschool de Vogelaar. Daarmee doen de Raalter kinderen mee aan een muziekwedstrijd van het bekende tv-programma de BZT-show.

De bekende popzanger Van Velzen kwam kijken naar de act waarmee de Vogelaar bij de laatste drie van Nederland zit in de categorie 'Huis-, tuin- en keukenpercussie'. Het optreden is een omgekeerde variant van de tv-commercial van brillenbedrijf Specsavers, waarbij een slechtziende fitnessdocent een zaal binnenstapt waarin ouderen zitten te wachten op de start van de bingomiddag. Bij de Vogelaar wachten de scholieren in sporttenue op hun coach, maar die is te laat. Dan stapt een 'oude dame' binnen met een bingoballetjesmolen. Daarna maken de kinderen samen met haar ritmisch muziek met spelletjes als yahtzee, schaken, kaarten en 'Wie ben ik?'. Het idee voor dit optreden komt van de kinderen zelf, ze hebben het uitgewerkt met hun klasgenoten, juf Sharon Bluemink, en Henk Valk, vakleerkracht muziek van diverse Sallandse basisscholen.

Roel van Velzen genoot van het prima optreden, en adviseerde nog wel om de finale - als de verlate coach binnenkomt - de komende weken nog wat krachtiger te maken. Daar is nog een dikke maand tijd voor. De opnamen voor de wedstrijd worden gemaakt op vrijdag 11 november, op zaterdag 12 november is de uitzending van de BZT-show, om 19.00 uur op Zapp (NPO3).

De wedstrijd is onderdeel van het project 'Méér Muziek in de Klas', waarin wordt gestreefd naar structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen.

De Raalter kids doen mee aan de finale van de BZT-show van zaterdag 12 november, in de categorie 'Huis-, tuin- en keukenpercussie'. Roel van Velzen was maandagochtend na het optreden vol lof.
  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland