Vijf inwoners van de gemeente Raalte kregen een lintje. Van links naar rechts op de foto: A.H. Wilms uit Heino, A. Klompjan-Van Houwelingen uit Heino, A.H. van der Sligte-Oosterlaar uit Nieuw Heeten en F.J. Freriks-Hulsegge uit Raalte. Rechts op de foto: burgemeester Martijn Dadema. H.J.M. Hulsman uit Heino die ook is onderscheiden, ontbreekt op de foto.
Volledig scherm
Vijf inwoners van de gemeente Raalte kregen een lintje. Van links naar rechts op de foto: A.H. Wilms uit Heino, A. Klompjan-Van Houwelingen uit Heino, A.H. van der Sligte-Oosterlaar uit Nieuw Heeten en F.J. Freriks-Hulsegge uit Raalte. Rechts op de foto: burgemeester Martijn Dadema. H.J.M. Hulsman uit Heino die ook is onderscheiden, ontbreekt op de foto. © Gemeente Raalte

Vijf Raaltenaren met smoes gemeentehuis ingelokt voor lintjesregen

Burgemeester Martijn Dadema heeft ter gelegenheid van Koningsdag aan 5 inwoners van de gemeente Raalte een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Ze zijn met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. In de publiekshal van het gemeentehuis in Raalte wachtte het college de feestelingen met familie en andere genodigden op.

 1. Muzikale droom van fusionfan Stanley Dijkhuis komt uit in Raalte: ‘Voelt als kerst, Pasen en Sinterklaas op één dag’
  PREMIUM

  Muzikale droom van fusionfan Stanley Dijkhuis komt uit in Raalte: ‘Voelt als kerst, Pasen en Sinter­klaas op één dag’

  Hij had de tranen in zijn ogen en zat een half uurtje versuft aan zijn bureau. Want een muzikale droom komt uit voor Raaltenaar Stanley Dijkhuis. Na bijna dertig jaar proberen wist hij zijn absolute held te strikken voor een concert in het Raalter HOFtheater. Die held, de Amerikaanse fusionpianist Pat Coil, geeft in maart zijn eerste optreden ooit op Nederlandse bodem.
 2. ‘Sallaandse’ vertaling Heliand over leven Christus was monnikenwerk: ‘eindelijk klaar’
  PREMIUM

  ‘Sallaandse’ vertaling Heliand over leven Christus was monniken­werk: ‘eindelijk klaar’

  Bijna tien jaar geleden begon een groep Sallanders aan de vertaling van de Heliand. Dat doorlopende verhaal over het leven van Jezus Christus, alias de ‘heiland’ of ‘verlosser’, is rond het jaar 830 geschreven in het Oudsaksisch, een voorloper van de Nedersaksische streektaal. Na vertalingen in het Achterhoeks, Gronings, Twents en Münsterlands is er nu eindelijk ook een versie in het Sallands.
 3. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’