Vijf inwoners van de gemeente Raalte kregen een lintje. Van links naar rechts op de foto: A.H. Wilms uit Heino, A. Klompjan-Van Houwelingen uit Heino, A.H. van der Sligte-Oosterlaar uit Nieuw Heeten en F.J. Freriks-Hulsegge uit Raalte. Rechts op de foto: burgemeester Martijn Dadema. H.J.M. Hulsman uit Heino die ook is onderscheiden, ontbreekt op de foto.
Volledig scherm
Vijf inwoners van de gemeente Raalte kregen een lintje. Van links naar rechts op de foto: A.H. Wilms uit Heino, A. Klompjan-Van Houwelingen uit Heino, A.H. van der Sligte-Oosterlaar uit Nieuw Heeten en F.J. Freriks-Hulsegge uit Raalte. Rechts op de foto: burgemeester Martijn Dadema. H.J.M. Hulsman uit Heino die ook is onderscheiden, ontbreekt op de foto. © Gemeente Raalte

Vijf Raaltenaren met smoes gemeentehuis ingelokt voor lintjesregen

Burgemeester Martijn Dadema heeft ter gelegenheid van Koningsdag aan 5 inwoners van de gemeente Raalte een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Ze zijn met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. In de publiekshal van het gemeentehuis in Raalte wachtte het college de feestelingen met familie en andere genodigden op.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. Omgeving N35 in Haarle veiliger door komst fietsloopbrug? ‘Dit is geen oplossing, maar een prestigekwestie’
  PREMIUM

  Omgeving N35 in Haarle veiliger door komst fietsloop­brug? ‘Dit is geen oplossing, maar een prestige­kwes­tie’

  Zo staat Haarle achteraan bij het uitdelen, en zo stromen binnen enkele maanden meerdere veiligheidsmaatregelen binnen. Blijdschap alom, zou je denken. Maar de aankondiging van de komst van een fietsloopbrug in de omgeving van de N35 in Haarle kan op veel gefronste wenkbrauwen rekenen. Zo ook bij Plaatselijk Belang Haarle. ,,Ik heb mij altijd al afgevraagd wie je met dit plan blij maakt. Niet de inwoners in ieder geval’’, zegt voorzitter Ron Vloedgraven.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Salland