Voedselbank Raalte droomt van bouw hal à la supermarkt

videoBij de Voedselbank Raalte en omstreken is het idee gerijpt om een ander onderkomen te bouwen en dat in te richten als een soort supermarkt. Een ruimte waarin cliënten zelf hun boodschappenkrat vullen. Vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie, aan de Boeierstraat in Raalte, stellen vrijwilligers voor hen het voedselpakket samen.   

Om een hal te bouwen, heeft de stichting Voedselbank Raalte en omstreken voor een gratis kavel aangeklopt bij de gemeente. Tevens heeft de stichting om subsidie gevraagd voor huisvesting. In beide gevallen wachtte de voedselbank een koude douche.

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland