Voedselbank Raalte droomt van bouw hal à la supermarkt

videoBij de Voedselbank Raalte en omstreken is het idee gerijpt om een ander onderkomen te bouwen en dat in te richten als een soort supermarkt. Een ruimte waarin cliënten zelf hun boodschappenkrat vullen. Vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie, aan de Boeierstraat in Raalte, stellen vrijwilligers voor hen het voedselpakket samen.   

Om een hal te bouwen, heeft de stichting Voedselbank Raalte en omstreken voor een gratis kavel aangeklopt bij de gemeente. Tevens heeft de stichting om subsidie gevraagd voor huisvesting. In beide gevallen wachtte de voedselbank een koude douche.

  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland