Mike Spoolder, van Café Spoolder in Luttenberg, tegenover Koen Schrijver, van Café Droadnagel in Haarle. De derby tussen beide voetbalclubs kan niet doorgaan, dus beide kroegbazen hebben een online derby georganiseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Mike Spoolder, van Café Spoolder in Luttenberg, tegenover Koen Schrijver, van Café Droadnagel in Haarle. De derby tussen beide voetbalclubs kan niet doorgaan, dus beide kroegbazen hebben een online derby georganiseerd. © FOTO HISSINK

Voetbalveld verlaten en kroeg dicht, maar de derby tussen Luttenberg en Haarle wordt tóch uitgevochten

Normaal gesproken leven de inwoners van Luttenberg en Haarle weken toe naar de derby van SDOL tegen Haarle. Er wordt over niets anders gesproken dan de strijd tussen de dorpen. Dit jaar is alles anders, want de strijd op het veld kan niet worden uitgevochten door het coronavirus. Dus bedachten de twee dorpskroegen een manier om toch tot een winnaar te komen: een online derby. 

 1. Welk gezin in Olst-Wijhe bespaart straks de meeste energie met het Junior Energiecoach-spel?
  PREMIUM

  Welk gezin in Olst-Wij­he bespaart straks de meeste energie met het Junior Energie­coach-spel?

  Kinderen die hun ouders of verzorgers aansturen zuinig te zijn met energie. De gemeente Olst-Wijhe biedt het programma Junior Energiecoach aan om inwoners aan het denken te zetten: overbodige lampen uit, Lego en spelletjes in plaats van stroomvretende apparaten. Bovendien zijn er wekelijks prijzen mee te winnen. Zou dit dan eindelijk dé manier zijn van bewust omgaan met energie? Woordvoerder Saskia Schonewille denkt van wel.
 2. Niet handje contantje, maar directe hulp met spullen: Fonds voor Ons helpt iedereen in acute geldnood in Raalte
  PREMIUM

  Niet handje contantje, maar directe hulp met spullen: Fonds voor Ons helpt iedereen in acute geldnood in Raalte

  Stel, je verliest plots je baan en komt in financiële nood terecht. Uiteraard kan je bij instanties als de gemeente aankloppen voor hulp. Maar wat als precies op dat moment je koelkast stuk gaat en je kan een nieuwe niet betalen? Of erger: je hebt geen geld meer voor boodschappen. Fonds voor Ons staat dan klaar voor alle inwoners van de gemeente Raalte met hulp binnen 24 uur.
 1. Wilders en Rutte botsen om avondklok

  Wilders en Rutte botsen om avondklok

 2. Samenvatting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles

  21 januari

Salland