Raymond Kolkman (links) en Han Reinders op één van de vier tijdelijke volleybalvelden die op het speelveld van voetbalvereniging Rohda ingericht zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Raymond Kolkman (links) en Han Reinders op één van de vier tijdelijke volleybalvelden die op het speelveld van voetbalvereniging Rohda ingericht zijn. © Gerard Vrakking

Volleyballers Raalte kunnen eindelijk trainen: op het voetbalveld van Rohda

De volleyballers van Salvora kunnen naast beachvolleyballen op het dak van sporthal Tijenraan nu ook op gras trainen bij voetbalclub Rohda Raalte. Daar zijn op het speelveld achter het clubhuis van Rohda vier volleybalvelden uitgezet. 

 1. Raalte trekt 150.000 euro per jaar uit om inwoners regenwater op te laten vangen
  PREMIUM
  1

  Raalte trekt 150.000 euro per jaar uit om inwoners regenwater op te laten vangen

  Om in de toekomst droge voeten te houden bij hevige regenval, maakt de gemeente Raalte er werk van om ‘waterbestendig’ te zijn. Dat gaat verder dan alleen het aanleggen van infiltratiesystemen in woonwijken. Om inwoners te stimuleren een flink steentje bij te dragen aan het vasthouden van regenwater, trekt wethouder Jacques van Loevezijn de portemonnee. ,,We willen dat inwoners er ook alles aan doen om het regenwater op de plek te houden waar het valt.’’
 2. ‘Koning Winter’ spelbreker voor buitenzwemmers en beachvolleyballers: ‘We waren net begonnen’
  PREMIUM

  ‘Koning Winter’ spelbreker voor buitenzwem­mers en beachvol­ley­bal­lers: ‘We waren net begonnen’

  Problemen op het dak van sporthal Tijenraan zorgden er lange tijd voor dat het beachveld niet aangelegd kon worden. Tot september 2020, toen het beachveld werd opgeleverd. Toch werd er in Raalte maar sporadisch gebruik van gemaakt, omdat de handbalclubs en volleybalclubs veelal binnen trainden. Nu dat ook niet mag vanwege de coronamaatregelen, weken ze tot voor kort uit naar het beachveld. Door de hevige sneeuwval is beachen óók niet meer mogelijk en laat de opening van buitenzwembad De Tippe (Heino) ook op zich wachten.

Salland