Volledig scherm
De sport- en speelontmoeting in Lierderholthuis is zaterdag geopend. Er werd direct 's middags al grif gebruik gemaakt van de diverse voorzieningen. © FOTO HISSINK

Volop sporten én ontmoeten bij dorpshuis in Lierderholthuis

Sporten en spelen. Dat kan sinds zaterdag volop bij het dorpshuis in Lierderholthuis. Tennis, basketbal, voetbal, skaten, volleybal, fitness - het kan allemaal in de openlucht  nadat de afgelopen maanden vele vrijwilligers druk  in de weer geweest zijn met het realiseren van de diverse voorzieningen.

Maar de nieuwe voorzieningen hebben niet alleen tot doel om jong én oud aan het bewegen of het sporten te krijgen, het multifunctionele veld in het dorp is ook bedoeld als een ontmoetingsplek.  

Verbinding

Plaatselijk Belang Lierderholthuis en Sportvereniging Lierderholthuis, twee belangrijke aanjagers van het project, hopen op verbinding. Tussen het oude en het nieuwe dorpsgedeelte, maar ook tussen jeugd en ouderen. ,,Misschien ontstaan daar ook weer leuke initiatieven ook ideeën door’’, hoopt Nico Geerlink, bestuurslid van PB Lierderholthuis. 

Tweehonderd

Er zijn zaterdagmiddag tijdens het openingsfestijn ook een paar demonstraties gegeven zoals bijvoorbeeld door een skater. Er waren zo'n tweehonderd mensen aanwezig tijdens de startmiddag onder wie ook de leveranciers van de speeltoestellen, de subsidieverstrekkers maar uiteraard ook veel ‘gewone’ bezoekers. 

  1. Overweldigende steun in de rug tijdens Strijd van Salland
    PREMIUM

    Overweldi­gen­de steun in de rug tijdens Strijd van Salland

    Strijd van Salland op Sportpark de Kampen in Heino begon zondag met een indrukwekkende stilte. In gebaar, tijdens het moment waarop werd stilgestaan bij het doel van het evenement. Daarbij ging een groot hart met de tekst ‘Tussen hemel en aarde’ voor even de lucht in. En in woord, tijdens het nummer Doodse Stilte. Rocker Hendrik Jan Bökkers zong het gevoelvol met een rauw randje. Voorlopige opbrengst: zowat een ton aan euro's voor het goede doel.

Salland