Volledig scherm
De sport- en speelontmoeting in Lierderholthuis is zaterdag geopend. Er werd direct 's middags al grif gebruik gemaakt van de diverse voorzieningen. © FOTO HISSINK

Volop sporten én ontmoeten bij dorpshuis in Lierderholthuis

Sporten en spelen. Dat kan sinds zaterdag volop bij het dorpshuis in Lierderholthuis. Tennis, basketbal, voetbal, skaten, volleybal, fitness - het kan allemaal in de openlucht  nadat de afgelopen maanden vele vrijwilligers druk  in de weer geweest zijn met het realiseren van de diverse voorzieningen.

Maar de nieuwe voorzieningen hebben niet alleen tot doel om jong én oud aan het bewegen of het sporten te krijgen, het multifunctionele veld in het dorp is ook bedoeld als een ontmoetingsplek.  

Verbinding

Plaatselijk Belang Lierderholthuis en Sportvereniging Lierderholthuis, twee belangrijke aanjagers van het project, hopen op verbinding. Tussen het oude en het nieuwe dorpsgedeelte, maar ook tussen jeugd en ouderen. ,,Misschien ontstaan daar ook weer leuke initiatieven ook ideeën door’’, hoopt Nico Geerlink, bestuurslid van PB Lierderholthuis. 

Tweehonderd

Er zijn zaterdagmiddag tijdens het openingsfestijn ook een paar demonstraties gegeven zoals bijvoorbeeld door een skater. Er waren zo'n tweehonderd mensen aanwezig tijdens de startmiddag onder wie ook de leveranciers van de speeltoestellen, de subsidieverstrekkers maar uiteraard ook veel ‘gewone’ bezoekers. 

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland