Een deel van het MBI-terrein wordt gevuld met zonnepanelen. Op de achtergrond van het terrein de nieuwe loods van carnavalsvereniging de Stöppelkaters.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van het MBI-terrein wordt gevuld met zonnepanelen. Op de achtergrond van het terrein de nieuwe loods van carnavalsvereniging de Stöppelkaters. © FOTO HISSINK

Voormalig verpauperd MBI-terrein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’

Na de bouw van de nieuwe loods van carnavalsvereniging Stöppelkaters krijgt het voormalige MBI-terrein in Raalte verdere invulling. Het braakliggende terrein, dat na de sloop van de MBI-fabriek ontstond, wordt deels gevuld met zonnepanelen. De Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel (HMO) en de gemeente Raalte laten weten dat ze in oktober beginnen met het plaatsen van het zonnepark. 

  1. Zonneparken in Salland onvermijdelijk om klimaatdoel te bereiken<br>
    PREMIUM
    INTERACTIEVE KAART

    Zonnepar­ken in Salland onvermijde­lijk om klimaat­doel te bereiken

    Zonneparken in het Sallandse landschap. Het is een beeld waar iedereen aan zal moeten wennen, maar ook een beeld dat weerstand oproept. Om in 2050 alle stroom groen op te wekken, wordt naarstig gezocht naar plekken om zonnepanelen te plaatsen. Waar in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe is het landschap al omgetoverd tot zonnepark? En liggen de gemeenten op koers om de doelstellingen te halen?

Salland