Volledig scherm
Automobilisten moeten op de N35 tussen Nijverdal en Wierden rekening houden met flinke beschadigingen aan het wegdek. © Mariëtte Cellarius

Vorst veroorzaakt grote gaten in N35, maar Salland ontspringt de dans

Automobilisten moeten op de N35 tussen Nijverdal en Wierden rekening houden met flinke beschadigingen aan het wegdek. Dagelijks rijden daar zo’n 20.000 auto’s.

Rijkswaterstaat heeft geen meldingen binnen gekregen over aantasting van het gedeelte tussen Zwolle en Nijverdal. Ook de provinciale wegen in Salland zijn tot dusverre heel gebleven.

Vocht

Volgens woordvoerder Thijs Scheres van Rijkswaterstaat ontstaat er in de winter vaak vorstschade aan wegen. ,,Het vocht in de kleine poriën van het asfalt zet uit bij vorst’’, verklaart hij. ,,Op momenten dat het een tijd gaat dooien, krimpt het asfalt weer. Hierdoor kan het rafelen en scheuren. Zeker bij een ouder wegdek, dat extra wordt belast omdat er veel verkeer over komt, kan het misgaan.”

Er zijn inmiddels noodreparaties uitgevoerd. Rijkswaterstaat verricht deze werkzaamheden vooral buiten de spitsuren. De belangrijke verbindingsroute tussen Twente en Salland gaat in 2020 volledig op de schop tussen Nijverdal en Wierden. Er komen daar 2 x 2 rijstroken, waarop een maximum snelheid geldt van 100 kilometer per uur.

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland