Volledig scherm
© Ronald Hissink

Vrachtwagen met varkens gekanteld bij Heeten

HEETEN - Een vrachtwagen vol met varkens is dinsdagmiddag gekanteld en in de sloot terecht gekomen op de Spanjaardsdijk bij Heeten.

De varkens zijn door de brandweer uit de vrachtwagen gehaald. Volgens onze verslaggever ter plaatse hebben ongeveer 25 varkens het ongeluk niet overleefd. De rest van de 180 varkens die in de vrachtwagen zat is overgeladen op een andere vrachtwagen.

De vrachtwagenchauffeur is gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Hij raakte niet gewond, maar is wel erg geschrokken door het ongeval. Maar volgens een omstander zat hij al weer snel 'een sjekkie te pieren'.

Door het ongeval is een groot deel van de Spanjaardsdijk afgezet. Er is een omleiding ingesteld voor het verkeer.

De vermoedelijke oorzaak van het ongeluk is een uitwijkmanoeuvre van de vrachtwagenchauffeur. Daardoor raakte de vrachtwagen met de rechterwielen in de zachte berm, waar het voertuig wegzakte tot in de sloot.

De schade aan de vrachtwagen is groot. Op dit moment wordt het voertuig geborgen. De verwachting is dat de bergingswerkzaamheden tot middernacht zullen duren. Tot die tijd zal de Spanjaardsdijk afgesloten blijven voor het verkeer.

Volledig scherm
© News United/ Leo van 't Hul

Salland