Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie © ANP

Vrienden (20) uit Raalte en Heeten krijgen taakstraf, omdat ze man (21) uit Hoonhorst bewusteloos sloegen

Samen met zijn vriend H. (20) uit Heeten mishandelde I. (20) uit Raalte eind maart tijdens een avondje uitgaan in Rijssen een 21-jarige man uit Hoonhorst, omdat deze hem een drankje uit handen stootte. Beide mannen moeten 150 uur werken en een schadevergoeding betalen.

,,Het klopt dat ik hem geslagen heb, maar het was echt maar één keer’’, beweerde de 20-jarige I. tegenover rechter Heijink in Almelo. Bij een van de bars in het Rijssense uitgaanscentrum Lucky botsten I. en het slachtoffer uit Hoonhorst tegen elkaar aan. ,,Hij stootte mijn Bacardi-cola uit mijn handen en ik eiste een nieuwe, maar die wilde hij niet betalen.’’

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland