Vuur en ijs bij opening Raalte on Ice

videoDe ijsbaan in het centrum van Raalte is weer geopend. Als eerste danste kunstschaatster Sterre van der Gouw over de ijsvloer op de Grote Markt. De Deventerse baande zich met brandende fakkels door rook en laserstralen en inspireerde zo de ruim tweehonderd mensen aan de kant.

 1. Varkensoverlast flinke kluif voor Raalte, familie, boer en rechter: ‘Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen?’
  PREMIUM

  Varkens­over­last flinke kluif voor Raalte, familie, boer en rechter: ‘Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen?’

  Al meer dan tien jaar wil de familie Pronk dat de gemeente Raalte optreedt tegen de overlast van twee varkensbedrijven, vlak naast hun woonboerderij aan de Raarhoeksweg. Bezwaren, rechtszaken, geluidsrapporten; alles is al voorbijgekomen in een decennium procederen, maar ze hebben het gevoel dat de gemeente Raalte niets doet. ,,Je ziet dat ze ten einde raad zijn’’, aldus de advocaat van de Raalter familie voor de rechtbank in Zwolle.
 2. Hoe ziet de toekomst van Vakantiepark Old Heino eruit na vertrek arbeidsmigranten? ‘Plek voor jongeren uit Heino’
  PREMIUM

  Hoe ziet de toekomst van Vakantie­park Old Heino eruit na vertrek arbeidsmi­gran­ten? ‘Plek voor jongeren uit Heino’

  Wat gaat er met Vakantiepark Old Heino gebeuren als alle arbeidsmigranten van het park zijn? Een onderzoek moet uitwijzen of het überhaupt nog een vakantiepark kan blijven. Het parkbestuur ziet dat somber in en kijkt al naar alternatieven. Omwonenden zijn op hun beurt nieuwsgierig naar de toekomst. „Een optie voor woningzoekende jongeren uit Heino.”
 3. Zeven Sallandse energiecoöperaties uit Olst-Wijhe en Raalte gaan samen verder: ‘Lokaal initiatief voorkeur geven’
  PREMIUM

  Zeven Sallandse energie­coöpe­ra­ties uit Olst-Wij­he en Raalte gaan samen verder: ‘Lokaal initiatief voorkeur geven’

  Er is een grote verandering op komst in de duurzame energiewereld in Salland. Zeven lokale coöperaties gaan samenwerken onder de naam Sallands Energietransitie Initiatief (SEI). Een unieke samenvoeging van lokale partijen uit zowel Raalte, als Olst-Wijhe. Ze zijn direct duidelijk: van gemeenten tot grondeigenaren, iedereen moet als eerst denken aan SEI bij duurzame plannen. ,,Doe je het via ons, dan heb je lokaal draagvlak al voor elkaar’’, zegt Simon Troost.

Salland