Het Mirtehuis aan de Weseperweg in Heeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Mirtehuis aan de Weseperweg in Heeten. © Gemeente Raalte

Waar noodopvang in Heino sluit, opent er een in Heeten: Mirtehuis ingericht voor 85 Oekraïners

Er komt een nieuwe opvangplek voor gevluchte Oekraïners in Heeten. Dat laten de gemeente Raalte en de Veiligheidsregio IJsselland weten. In het Mirtehuis in Heeten is vanaf maart 2023 plek voor 85 vluchtelingen. Het overgrote deel komt over van Statenhorst in Heino. Die locatie is binnenkort niet meer beschikbaar als opvanglocatie.

0 reacties

 1. Basketbal: winst voor mannen en vrouwen Uitsmijters, play-offs steeds dichterbij voor beide teams
  PREMIUM

  Basketbal: winst voor mannen en vrouwen Uitsmij­ters, play-offs steeds dichterbij voor beide teams

  De mannen van Uitsmijters liggen op koers voor de nacompetitie in de promotiedivisie. De Almelose ploeg verstevigde de derde positie door een afgetekende overwinning op Scylla. De vrouwen van Uitsmijters hebben die Final Four van de promo ook nog in zicht. Maar in die competitie zijn de verschillen uiterst klein. Door de winst op hekkensluiter Lokomotief hoeft de ploeg van coach Leroy Williams zich in elke geval geen zorgen meer te maken over degradatie.
  Nijverdal
 2. Fietsen van Erasmusbrug tot Heinose Leugenpomp voor goed doel: ‘Professor die onderzoek doet rijdt mee’
  PREMIUM

  Fietsen van Erasmus­brug tot Heinose Leugenpomp voor goed doel: ‘Professor die onderzoek doet rijdt mee’

  Met de fiets van de Erasmusbrug naar de Leugenpomp in Heino. Die uitdaging gaat André Katoele samen met acht anderen aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Het startpunt is niet zomaar gekozen. Het onderzoek naar de ziekte wordt gedaan in het Erasmus MC in Rotterdam en een van de professoren fietst mee. ,,Zet me enorm graag in voor de medemens.’’
  Heino