videostill
Volledig scherm
PREMIUM
© videostill

Waarom zijn we nog zo afhankelijk van proefdieren?

Vraag bij het nieuwsOrthros Medical uit Raalte denkt met behulp van lama’s hét medicijn tegen artrose te hebben gevonden. Zijn er meer voorbeelden van middelen die dankzij dieren tot stand kwamen? En: zijn er alternatieven voor dierproeven?

0 reacties

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Mogelijk tóch uit lab in China ontsnapt: waarom WHO terugkomt op beruchte corona-theorie
  PREMIUM

  Mogelijk tóch uit lab in China ontsnapt: waarom WHO terugkomt op beruchte corona-theorie

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sluit niet langer uit dat het coronavirus zijn dodelijke tocht over de wereld in een lab in Wuhan is begonnen. In maart publiceerde de WHO nochtans een rapport dat die mogelijkheid ‘extreem onwaarschijnlijk’ noemde. Waarom trekt de organisatie die verklaring nu toch weer in? Welke mogelijke scenario's zien de wetenschappers? En wat vindt China van deze ommekeer?