Intocht
Volledig scherm
Intocht © FOTO HISSINK

Wandelaars uit alle gewesten lopen lachend over de finish in Raalte

Niets dan positieve reacties heeft Ben Heethaar ontvangen bij de finish van de Sallandse Wandel-vierdaagse. „Je wordt er verlegen van.”

 1. Na jaren ligt dé Raalter kruidenbitter weer in de schappen: ‘Ik ben niet eens een Beerenburg-drinker’
  PREMIUM

  Na jaren ligt dé Raalter kruidenbit­ter weer in de schappen: ‘Ik ben niet eens een Beerenburg-drin­ker’

  Een van oudsher Raalter drankje is terug van weggeweest. Vanaf deze week ligt Woolderink Beerenburg weer in de schappen van de slijterijen. Daarmee blijft de Beerenburg behouden voor de familie, én voor Raalte. Na jaren proeven om zo dicht mogelijk bij de originele smaak te komen, rolden er deze week een kleine 500 flessen van de band voor de verkoop. ,,Dat geluid van die flessen op de bank, de machine die capsules vastdraait. Prachtig om het weer te horen.’’
 1. Hoogleraar bestuurskunde: ‘Gemeenteraad Raalte overtreedt de wet na weggevallen verbinding’
  PREMIUM

  Hoogleraar bestuurs­kun­de: ‘Gemeente­raad Raalte overtreedt de wet na weggeval­len verbinding’

  De gemeenteraad van Raalte en burgemeester Martijn Dadema hebben gisteren tijdens een ingelast digitaal debat over de situatie rond Cultuurboerderij Strunk de wet overtreden. Dat zegt hoogleraar bestuurskunde aan de Radboud Universiteit Michiel de Vries. Nadat tijdens het debat over Strunk een motie van wantrouwen tegen wethouder Wout Wagenmans werd voorbereid, ging het beeld voor de pers en belangstellenden op zwart door een verbindingsfout. ,,De discussie over de benoeming en het ontslag van wethouders mag niet in besloten kring plaatsvinden’’, zegt De Vries.
 2. Eigenaar (44) na politie-inval in Laag Zuthem: ‘Illegale hanengevechten? Dit zijn mijn hobbykippetjes!’
  PREMIUM

  Eigenaar (44) na politie-in­val in Laag Zuthem: ‘Illegale hanenge­vech­ten? Dit zijn mijn hobbykippe­tjes!’

  In Laag Zuthem gaat het verhaal dat er ergens in het dorp hanen voor illegale gevechten zijn gevonden als een lopend vuurtje rond. De eigenaar van de 47 in beslag genomen hanen en kippen moet er een beetje om lachen, maar boos is hij ook. ,,Het zijn gewoon hobbykippen! Dat doe ik al 20 jaar’’, zegt de 44-jarige Zwollenaar. ,,Ze hebben wél broedende kippen van het nest getrokken waardoor alle kuikentjes dood in het ei zaten.”
 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Al vijf jaar vondelingenkamer in Isala ziekenhuis
  Play

  Al vijf jaar vondelin­gen­ka­mer in Isala ziekenhuis

Salland