Zo zag de ondergrondse wietplantage eruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zag de ondergrondse wietplantage eruit. © archief/Politie Raalte

Was een ‘Pool’ verantwoordelijk voor de tunnel naar de ondergrondse wietplantage in Raalte?

Nog altijd is niet duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de ondergrondse wietplantage in Raalte. Onder een voormalige kringloopwinkel werden in september 2018 814 hennepplanten gevonden. Heel het dorp was verbaasd na de vondst. De huurder van de garagebox zegt nu in de rechtbank dat een Pool verantwoordelijk is. Hij zou vanaf een garagebox aan de achterkant een tunnel hebben gegraven.

 1. Raalter boa's werken in bijzondere omstandigheden: ‘Steeds nieuwe coronaregels maakt het lastig maar uitdagend’
  PREMIUM

  Raalter boa's werken in bijzondere omstandig­he­den: ‘Steeds nieuwe coronare­gels maakt het lastig maar uitdagend’

  Het ene moment mogen er drie mensen bij elkaar op straat staan, een maand later nog maar twee en dan moet iedereen ineens ’s avonds binnenblijven. Het is soms al een hele uitdaging om als burger de coronaregels na te leven, laat staan dat je ze moet handhaven. Michelle Albersen en Martheo Stoel zijn buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Raalte en zien het vooral als een dimensie in hun werk. ,,Iedereen moet zich steeds aanpassen aan de regels. Dat is lastig, maar ook interessant.’’
 2. Weerstand, vernietigend rapport, doorstart, ijskast: Is zonnepark Heino gedoemd te mislukken?
  PREMIUM
  reconstructie

  Weerstand, vernieti­gend rapport, doorstart, ijskast: Is zonnepark Heino gedoemd te mislukken?

  De plannen voor zonnepark Telgenbos in Heino zijn deze week in de ijskast gezet. Omdat de provincie voldoende ruimte wil om de N35 te verbreden, werkt de gemeente Raalte niet mee aan de ontwikkeling van een zonnepark op deze plek vlak naast de rijksweg. De projectontwikkelaar hoopt dat het er ooit nog van komt, maar tegenstanders kraaien al voorzichtig victorie. Dat de planvorming zo plotseling tot stilstand komt, is nauwelijks verrassend te noemen. Het proces verliep immers nooit soepel. Wat is er in een jaar tijd allemaal gebeurd?
 3. Provinciale Staten positief over aanpak N35, maar: het kan 10 jaar duren en 20 miljoen duurder worden
  PREMIUM

  Provincia­le Staten positief over aanpak N35, maar: het kan 10 jaar duren en 20 miljoen duurder worden

  Ondanks her en der onduidelijkheid bij diverse Provinciale Statenpartijen heerst er positiviteit rond de aanpak van de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Dat blijkt na een debat deze week. Een definitief besluit is nog niet gevallen over de investering van 100 miljoen euro van de provincie, wat in de toekomst maximaal 20 miljoen euro hoger kan uitvallen volgens gedeputeerde Bert Boerman. Ook kan het zeker tien jaar duren voor het volledige project is afgerond.
 1. Braziliaanse president: Hou op met jammeren over doden
  Play

  Braziliaan­se president: Hou op met jammeren over doden

 2. Crimineel Martin van de Pol doodgeschoten in Amsterdam
  Play

  Crimineel Martin van de Pol doodgescho­ten in Amsterdam

Salland