De Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Als de andere kerkgebouwen van Parochie Heilig Kruis zijn gesloten, wordt dit de centrale locatie van de geloofsgemeenschap.
Volledig scherm
PREMIUM
De Basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Als de andere kerkgebouwen van Parochie Heilig Kruis zijn gesloten, wordt dit de centrale locatie van de geloofsgemeenschap. © archief/Rob Voss

Wat kunnen ze in Raalte met lege kerkgebouwen? Geld om te kijken of ideeën haalbaar zijn

Dat kerkgebouwen van voornamelijk Parochie Heilig Kruis op termijn sluiten is geen geheim meer. De Pauluskerk in Raalte is zelfs al aan de eredienst onttrokken. Maar wat te doen met de gebouwen? In alle dorpen waar een kerkgebouw op termijn sluit, poppen al ideeën op. Maar hoe haalbaar zijn die en wat is de staat van het gebouw? Nu is er een pot geld beschikbaar om dat te laten onderzoeken. 

 1. Ware liefhebbers kunnen hart ophalen: antieke motoren mogen weer scheuren op Luttenbergring
  PREMIUM

  Ware liefheb­bers kunnen hart ophalen: antieke motoren mogen weer scheuren op Luttenberg­ring

  Oude motoren uit de gloriejaren van de Raalte Races die scheuren op het stratencircuit van de Luttenbergring. Menig motorliefhebber kijkt uit naar het evenement. Een tijd was het spannend of het door zou gaan, nu is de kogel door de kerk. De gemeente Raalte verleent een definitieve vergunning en dus klinkt op 18 september weer het geluid van ronkende motoren op het legendarische stratencircuit.
 2. Nachtclubeigenaren in Oost-Nederland over sluiting om middernacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’
  PREMIUM

  Nachtclub­ei­ge­na­ren in Oost-Nederland over sluiting om midder­nacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’

  Helemaal ruk. Het is nog geen lapje voor het bloeden, reageren verschillende eigenaren van nachtclubs in Stentor-gebied op de nieuw opgelegde sluitingstijd. Het is niet rendabel en of ze überhaupt opengaan, moeten ze nog met elkaar overleggen. ,,Dan doen we het voor onze trouwe achterban die al zo lang niet kan komen’’, aldus Fonz Scheepstra, eigenaar van De Hip in Deventer.

Salland