Volledig scherm
© Thinkstock

Werkgevers bezorgd om slechte scores Raalte

RAALTE - Raalter werkgevers vinden de slechte scores van hun gemeente op economisch gebied zorgwekkend. Dat zegt voorzitter Paul Maas van de Kring van Raalter Werkgevers (KRW).

,,De uitkomst van het onderzoek naar de mkb-vriendelijkste gemeente is teleurstellend'', zegt Maas in een eerste reactie. In dat onderzoek staat Raalte op de 25ste en laagste plaats van Overijssel. In 2010/2011 was Raalte nog negende, in 2012/2013 negentiende. Vooral de score voor dienstverlening van de gemeente Raalte is ondermaats. ,,Niet alleen provinciaal maar ook landelijk scoort Raalte slecht. Laatst was er in Elsevier ook nog het onderzoek van Bureau Louter naar 'economische toplocaties'. Daarin was Raalte de 243ste van 370 gemeenten. Die combinatie van slechte scores in verschillende onderzoeken vinden we zorgwekkend'', aldus Maas, die meldt dat het KRW-bestuur deze week nog met een uitvoerige reactie komt.

Verbeterpunten
,,Heel vervelend'', noemt wethouder Jacques van Loevezijn de uitslag van het onderzoek naar de mkb-vriendelijkste gemeente. Maar volgens de wethouder is Raalte al wel op de goede weg. ,,Dit onderzoek was ongeveer een jaar geleden, en dat nemen we ook heel serieus. Maar sindsdien is er al wel veel gebeurd'', stelt Van Loevezijn. De wethouder hoort graag verdere verbeterpunten, ook van criticasters. ,,De deur staat altijd open.''

Salland